MINHEN

Đukanović i Pič: Dogovor o imenovanjima sudija da bude potvrđen u plenumu Skupštine

Obostrano je, kako se dodaje, potvrđena puna spremnost za dalju saradnju i nastavak komunikacije u cilju prevazilaženja izazova

Sa održanog sastanka. Kabinet Predsjednika Crne Gore

H. J. I.

18.2.2023

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sastao se u Minhenu sa izaslanikom Ujedinjenog Kraljevstva za zapadni Balkan Stjuartom Pičom, sa kojim je razgovarao o razvoju dešavanja u Crnoj Gori nakon posljednjeg susreta u Podgorici i stanju u regionu.

- Konstatovani su pozitivni koraci ka povratku funkcionalnosti Ustavnog suda, uz očekivanje da dogovor o imenovanjima sudija bude potvrđen u plenumu Skupštine - navodi se u saopćenju Kabineta Predsjednika Crne Gore.

Đukanović je, kako se navodi, zahvalio Piču na pažnji koju Ujedinjeno Kraljevstvo poklanja Crnoj Gori i regionu Zapadnog Balkana.

- Ohrabruje jasno prepoznavanje opasnosti koje po region predstavlja uplitanje i ostvareni uticaj trećih strana u zemljama zapadnog Balkana - kazao je u toku razgovora Đukanović.

Obostrano je, kako se dodaje, potvrđena puna spremnost za dalju saradnju i nastavak komunikacije u cilju prevazilaženja izazova.

Iz kabineta navode da u nastavku boravka u Minhenu, Đukanović će učestvovati na okruglom stolu "Tako blizu, a tako daleko: EU perspektiva Zapadnog Balkana", koji moderira predsjedavajući Minhenske bezbjednosne Konferencije, ambasador Kristof Hojzgen.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.