NA GRANIČNOM PRIJELAZU

Oglasili se iz MUP-a Crne Gore o incidentu, gdje policajci udaraju stranca

U odnosu na predmetni događaj preduzete su službene mjere i radnje koje su rezultirale utvrđivanjem identiteta svih aktera navedenog događaja, navode

Crnogorski policajac maltretira stranca. Screenshot

S. S.

21.2.2023

Uprava crnogorske policije oglasila se povodom video zapisa koji se danas pojavio na društvenim mrežama na kojem je zabilježeno maltretiranje albanskog državljanina od strane pripadnika crnogorske policije.

Iz policije ukazuju da je riječ o događaju od 15. januara koji se desio na Zajedničkom graničnom prelazu Sukobin – Murićani, kao i da je objavljen stari snimak istog događaja koji je snimljen iz drugog ugla.

- Ovaj događaj je bio predmet javnog obraćanja Uprave policije, a sada je objavljen stari snimak istog događaja koji je snimljen iz drugog ugla. U odnosu na predmetni događaj preduzete su službene mjere i radnje koje su rezultirale utvrđivanjem identiteta svih aktera navedenog događaja, a u toku je postupak utvđivanja odgovornosti službenika Uprave policije, kao i postupak pred Odjeljenjem za unutrašnju kontrolu policije – MUP-a - naveli su u saopštenju.

Također, iz Uprave policije obavijestili su javnost da u odnosu na sve snimke koji se pojave na društvenim mrežama i u medijima, preduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti “u cilju utvrđivanja svih relevantih činjenica, koje u krajnjem mogu da rezultiraju sprovođenjem i drugih aktivnosti predviđenih zakonom”.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.