UOČI DRUGOG KRUGA

Stranka pravde i pomirenja u Rožajama upriličila skup podrške Jakovu Milatoviću

Stranka pravde i pomirenja želi novu stranicu i to zagovara od svog osnivanja, saopćeno je iz SPP-a

Sa održanog skupa. Twitter

A. O.

30.3.2023

Stranka pravde i pomirenja (SPS), čiji je osnivač Muamer Zukorlić, upriličila je skup podrške kandidatu za predsjednika Crne Gore Jakovu Milatoviću, uoči drugog kruga izbora.

Na Skupu u Rožajama je bilo nekoliko desetaka građana. Između ostalog, obratio se i Milatović koji je izjavio da je značaj Rožaja i okoline veliki za Crnu Goru.

U nedjelju, 2. aprila, u Crnoj Gori održat će se drugi krug predsjedničkih izbora. 

Čestitao početak ramazana

Vjernicima islamske vjere čestitao je početak ramazana, naglasivši kako je uvjeren da Rožaje baštini “sve istinske vrijednosti koje obogaćuju čovjeka”.

Poručio je da je siguran da niko nije otišao iz Rožaja jer ne voli taj grad.

- Niko nije otišao iz Rožaja zbog Jakova Milatovića ili Evrope sad. Drugi su učinili da mnogi odu daleko, a naše je da im omogućimo da se vrate ukoliko to žele i da zadržimo one koji se svih ovih godina bore za bolje Rožaje. Potrebno je stvoriti dobre uslove za život, otvoriti nova radna mjesta i probuditi puni potencijal ovog grada - rekao je Milatović.

Zajedničko djelovanje

Podsjetimo, prije prvog kruga u jeku izborne kampanje, ove stranke su potpisale sporazum koji se odnosi na zajedničko djelovanje i saradnju.


SPS: Podrška Jakovu. Twitter

- Stranka pravde i pomirenja želi novu stranicu i to zagovara od svog osnivanja, ne zaboravljamo prošlost, ali se okrećemo budućnosti, pomirenoj i prosperitetnoj Crnoj Gori. Želimo da držimo bošnjački narod na pozornici gdje se donose odluke, ne na marginama gdje bi bili samo glasačka mašina nekih potrošenih ideja - saopćeno je iz SPP-a.

Podsjećamo, Usame Zukorlić je nakon smrti oca Muamera preuzeo funkciju predsjednika SPP-a u julu prošle godine. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.