PRONAĐENI MRTVI U STANU

Tužna sudbina mladog bračnog para: Djevojka bila u četvrtom mjesecu trudnoće

Komšije iz zgrade, u kojoj se tragedija dogodila, ispričale su potresne detalje iz života mladog para

Katarina Jovanović i Nenad Bilić. Printscreen

H. J. I.

1.4.2023

Tijela Katarine Jovanović i Nenada Bilić pronađena su u četvrtak u stanu u Zrenjaninu, a sumnja se da su se najvjerovatnije ugušili gasom koji je curio iz peći.

Komšije iz zgrade, u kojoj se tragedija dogodila, ispričale su potresne detalje iz života mladog para.

Katarina bila trudna

Prema riječima komšija, stan u kom je pronađen mrtav par trebalo je da bude prodan. Kako su komšije ispričale, gazdarica je starija žena i imala je problema sa prethodnim stanarima.

– Nesrećna žena željela je da proda stan jer nije imala snage više za njega. Međutim, par je preko agencije našao stan i htio je da ga iznajmi – pojašnjavaju.

Žena je popustila i iznajmila stan njima, a kada je čula da je djevojka trudna nije htjela ni da im naplati cijelu kiriju, pričaju stanari.

– Bio je dogovor da mladić dođe u ponedjeljak da se dogovore oko još nekih stvari, ali se on nije pojavio. Žena je obavijestila agenciju, agent je došao u zgradu i onda se saznalo za slučaj – kaže sagovornik.

Nenad nedavno dobio otkaz

Katarina i Nenad pronađeni su na deci na podu, pošto nije bilo kauča u sobi pa su na tome spavali. Pretpostavlja se da su najprije planirali da se skuće, pa polako da opreme dom.

Prema riječima komšija, Katarina je bila u četvrtom mjesecu trudnoće.

Preminuli Nenad je iz Kikinde i radio je u jednom privatnom pogrebnom preduzeću, ali je dobio otkaz. Sa druge strane, Katarina je porijeklom iz Ruskog Sela kod Kikinde, prenosi Nova.

Naložena obdukcija

Smrt mladog para, koji se prije nekoliko dana doselio u zgradu, šokirala je stanare.

Tijela su prevezena na obdukciju, nakon koje će se znati više detalja, a za sada se sumnja da su se ugušili od gasa.

Podsjetimo, tijela su otkrivena zahvaljujući komšijama iz zgrade.

– Komšija je osjetio veliku toplotu iz susjednog stana i zid je bio vreo. Obavijestio je gazdaricu i došli su tu. Stanari su razvalili vrata i onda je uslijedio šok. Njih dvoje su ležali mrtvi, krv im je izbijala iz usta. Peć na plin je bila na maksimumu uključena – ispričale su komšije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.