IZDATO UPOZORENJE

Padavine u Srbiji, snijeg visine i do 30 centimetara

U Beogradu ujutru i prije podne intenzivnije snježne padavine uz stvaranje snježnog pokrivača, kazali su iz RHMZ-a

Snijeg napadao u Beogradu  - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
A. O.

4.4.2023

Snijeg je tokom noći napadao u Bosni i Hercegovini i u susjednoj Srbiji, a čini se kao da je januar.

Meteorolozi jesu najavljivali ogromnu promjenu vremena, upozoravali na velike količine padavina, ali sada, kada nas je to i sustiglo, mnogi se pitaju samo jedno – do kada će snijeg da pada, prenosi Nova.rs.

Prestanak u srijedu

Republički hidrometeorološki zavod u Srbiji izdao je jutros novo upozorenje za područje Srbije na snijeg i formiranje snježnog pokrivača za današnji dan.

- Danas oblačno sa snijegom, a najintenzivnije padavine očekuju se ujutru i prijepodne – u nižim predelima jugozapadne, zapadne i centralne Srbije stvaranje snježnog pokrivača visine od 10 do 30 cm, lokalno i više, a na planinama i do 50 cm novog snijega uz stvaranje snježnih nanosa uslijed jakog sjeverozapadnog vjetra. U ostalim krajevima očekuje se manji snježni pokrivač. Padavine će poslijepodne oslabiti, ali se potpuni prestanak snijega očekuje tek u srijedu – navodi se.

Intenzivnije padavine

Osim toga, Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je jutros izdao upozorenje i za područje Beograda zbog snijega.

- U Beogradu ujutru i prijepodne intenzivnije snježne padavine uz stvaranje snježnog pokrivača ukupne visine od 10 do 20 cm u gradu, a na Avali, Kosmaju i u šumadijskom dijelu periferije i do 30 cm. Poslijepodne se očekuje slablјenje snijega, a potpuni prestanak padavina očekuje se u srijedu tokom dana – navodi se u saopćenju. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.