VANREDNA SITUACIJA

Problemi u Prijepolju zbog snijega: Nestalo struje, nastave nema

Snijeg je izazvao dosta problema, ali mi dajemo sve svoje napore da i putni pravci budu prohodni, rekao je Popadić

Snijeg u Prijepolju. Rina

A. O.

27.2.2023

Snijeg koji je padao prethodnih 24 sata na teritoriji općine Prijepolje, izazvao je ogroman kvar na glavnom dalekovodu i na niskonaponskoj mreži zbog čega je sada cijela općina u mraku.

Štab za vanredne situacije donio je odluku da se proglasi vanredna situacija u ovoj općini.

- Snabdijevanje električnom energijom i dalje je problem naše općine, i dalje nemamo struje na cijeloj našoj teritoriji. Ekipe EMS prema posljednjim informacijama otklanjaju kvar na glavnom dalekodu od 110 kilovata, koji snabdijeva Prijepolje. Nakon toga slijedi uklanjanje kvarova na niskonaponskoj mreži sa manjom jačinom. Snijeg je izazvao dosta problema, ali mi dajemo sve svoje napore da i putni pravci budu prohodni, što smo i uspjeli na gradskom i prigradskom dijelu i mehanizaciju smo poslali da probiju smetove i do udaljenih sela - kazao je za RINA-u, Drago Popadić prvi čovek prijepoljske općine.

Zbog uvođenja vanredne situacije u Prijepolju, data je preporuka svim osvnovnim i srednjim školama da dok se ne uspostavi snabdijevanje električnom energijom, đaci ne idu u školu.

- Zbog slabe pokrivenosti signalom, nemamo informacije o kvarovima iz udaljenih mjesta, dok smo u gradu uspjeli da na tri repetitora postavimo agregate kako bi imali dometa - dodao je on.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.