UŽAS U SRBIJI

Monstrumu Stojanu iz Ripnja određen pritvor

Osumnjičen da je najprije napao Neveninu porodicu, pa nju zvjerski ubio

Osumnjičeni je priznao da je počinio zločin. Printscreen / Nova.rs

H. J. I.

12.4.2023

Sudija za prethodni postupak je odredila pritvor do 30 dana osumnjičenom da je ubio djevojčicu u Ripnju i ranio još tri osobe, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično djelo i jer je za djelo koje mu se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko 10 godina a način izvršenja i težina posljedica krivičnog djela doveli su do uznemirenja javnosti. Osumnjičeni je priznao da je počinio zločin.

Ubistvo i ubistvo u pokušaju

Muškarac osumnjičen da je ubio djevojčicu u Ripnju i pokušao da ubije tri člana njene porodice, priznao je danas u tužilaštvu da je počinio zločine koji mu se stavljaju na teret.

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan S. I. (37), zbog sumnje da je na svirep i podmukao način ubio 16-godišnju djevojčicu u Ripnju, a potom pokušao da ubije i tri člana njene porodice, saopštilo je Tužilaštvo.

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom se na teret stavljaju krivična djela teško ubistvo i teško ubistvo u pokušaju. Osumnjičeni je priznao izvršenje krivičnih djela za koja se tereti i detaljno iznio svoju odbranu.

Nakon saslušanja, tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično djelo i zbog uznemirenja javnosti.

Ranio tri člana njene porodice

Sumnja se da je S. I. u ponedeljak iz porodične kuće djevojčice automobilom povezao nju i njenog maloljetnog brata do centra naselja kako bi otišli u prodavnicu.

Kada je brat oštećene otišao u prodavnicu, S. I. je, kako se sumnja, odvezao djevojku u nenaseljeni dio Ripnja, izveo je na kosinu ispod željezničke pruge, i u prostoru između rastinja oborio je na zemlju. Nanio joj je teške tjelesne povrede, od kojih je djevojčica kasnije preminula.

Nakon izvršenja krivičnog djela, osumnjičeni se vratio do njene porodične kuće i tamo nožem nanio više teških i lakih tjelesnih povreda njenoj majci, baki i ujaku, nakon čega je napustio lice mjesta, uz prijetnju da će se vratiti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.