"VIJEST SLUŠA S MUKOM"

Patrijarh Porfirije: Katastrofa u školi kakvu narod ne pamti

Molim se Spasitelju Hristu za stradalu djecu i radnika škole, poručio je Porfirije

Porfirije: Najdublje saučešće. Rade Prelić / Tanjug

A. O.

3.5.2023

Njegova svetost patrijarh Porfirije rekao je da se u jednoj beogradskoj osnovnoj školi danas dogodila katastrofa kakva se srpskom narodu i otadžbini nije desila i da se moli Spasitelju za postradale.

Patrijarh je naveo da vijesti o ovoj katastrofi sluša u muklom bolu.

- Molim se Spasitelju Hristu za stradalu djecu i radnika škole. Molim se Spasitelju za njihove roditelje, braću, sestre, rodbinu i izražavam im najdublje saučešće - napisao je patrijarh na Instagramu.

Njegova svetost je istakao da su molitve i ljubav Vaskrslog Gospoda i sva ljudska briga i pažnja danas s ranjenom djecom i nastavnicom.

- Molim sve da Vaskrslom Gospodu uputimo molitvu za mir i međusobnu ljubav. I molim da svako učini sve što do njega stoji za prestanak i osudu bilo kakvog nasilja, pogotovo za promociju nasilja u javnosti - rekao je patrijarh Porfirije.

U pucnjavi u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu ubijeno je osmero djece i jedan radnik obezbjeđenja. Šestero djece i jedan nastavnik te škole su ranjeni i trenutno su zbrinuti u Urgentnom centru i Tiršovoj. Policija je uhapsila četrnaestogodišnjeg K.K, koji je počinio taj zločin. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.