ZA PRVA DVA DANA AKCIJE

Srbijanska policija preuzela 3.000 komada nelegalnog oružja

U beogradskoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" prošle je srijede, 3. svibnja, 13-godišnji učenik ubio iz očeva pištolja devet osoba

Zaplijena oružja. Facebook (Fotografija ne opisuje stvarni događaj)

FENA

10.5.2023

Za prva dva dana akcije predaje protuzakonitog oružja, na koju je poslije dvije masovne pucnjave sa 17 ubijenih i dvadesetak ranjenih pozvao MUP Srbije, policija je preuzela 3.000 komada oružja i desetke tisuća komada streljiva različitog kalibra, priopćio je u srijedu srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

U beogradskoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" prošle je srijede, 3. svibnja, 13-godišnji učenik ubio iz očeva pištolja osmero školskih kolega i zaštitara, a ranio još šestero učenika i nastavnicu, a samo dan kasnije 21-godišnji mladić hicima iz automatskog oružja i pištolja usmrtio je osmero, a ranio još 14 osoba u tri sela na području beogradske općine Mladenovac.

Vučić je u nedjelju, poslije ta dva masovna ubojstva, najavio i smanjenje do 90 posto legalno izdanog oružja. U međuvremenu je MUP Srbije pozvao građane da od 8. svibnja do 8. lipnja, bez posljedica i dokaza o podrijetlu, predaju nelegalno oružje, streljivo i eksplozivna sredstva.

Nastavit ćemo sa uzimanjem nelegalnog oružja, a onda uraditi analizu i svega što je legalno, rekao je Vučić.

On je danas, govoreći za provladinu komercijalnu TV Pink o mjerama poduzetim poslije dva masovna ubojstva, ocijenio svrsishodnom i odluku da se u školama poveća broj školskih policajca, rekavši da su pozitivne reakcije i roditelja i učitelja i prosvjetnih djelatnika, prenosi Hina.

Nastavnici će se osjećati sigurnije, djeca i roditelji također. Nastavnici će sada imati veća prava, a djeca se neće moći ponašati bahato i siledžijski, rekao je Vučić i najavio hitan prijem novih policajaca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.