NAKON TRAGEDIJE

Vlada Srbije dala obećanje roditeljima OŠ "Vladislav Ribnikar": Oglasio se predsjednik Vijeća

Organizovan je sastanak u kabinetu, gdje je pored predsjednice Vlade bio i tim koji je dobio zadatak da ispuni naše zahtjeve, rekao je Đorđević

Sa mjesta gdje je položeno cvijeće. Informer.rs

A. O.

11.5.2023

Predsjednik Vijeća roditelja Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" na Vračaru Igor Đorđević izjavio je za RTS da im je na sastanku u Vladi Srbije obećano da će svi zahtevi koje su u srijedu izneli biti ispunjeni.

Vijeće roditelja Osnovne škole "Vladislav Ribnikar", u kojoj je prošle sedmice ubijeno osam učenika i radnik obezbjeđenja, iznio je u srijedu sedam zahtjeva u kojima se, pored ostalog, traži rekonstrukcija događaja, objašnjenje šta će biti sa dječakom koji je počinio masakr, kao i odgovornost ljudi koji su objavili spisak sa imenima đaka.

Danas su predstavnici Vijeća roditelja pozvani na sastanak u Vladu Srbije, gdje im je obećano da će svi zahtjevi biti ispunjeni.

- Organizovan je sastanak u kabinetu, gdje je pored predsjednice Vlade bio i tim koji je dobio zadatak da ispuni naše zahtjeve. Dobili smo čvrsto obećanje da će svi naši zahtjevi biti ispunjeni i da će počev od danas početi da se radi na realizaciji i ispunjenju tih zahtjeva - rekao je nakon sastanka predsjednik Vijeća roditelja OŠ "Vladislav Ribnikar" Igor Đorđević.

Ističe da u ovom trenutku ne može da izađe u javnost sa više inforamacija, jer će iz dana u dan imati komunikaciju sa timom i sa premijerkom Anom Brnabić, od koje će dobijati pojedinačne informacije o pojedinačnim zahtjevima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.