SRBIJA

Završen protest u Beogradu, novi zakazan za petak

Poslije čitanja zahtjeva, oko 18.30, kolona je krenula u šetnju Ulicom kneza Miloša blokirajući saobraćaj

Učesnici protesta počeli su da se okupljaju u centru grada. ZORANA JEVTIĆ

Z. K. / Kurir

12.5.2023

Završen je protest u Beogradu, a novi je zakazan za petak. Zastupnik Demokratske stranke u Skupštini Srbije Srđan Milivojević pozvao je sve okupljene na protestu da u petak svi dođu ispred Skupštine Srbije gdje će biti održana sjednica na kojoj će se raspravljati o zahtjevima opozicije poslije masovnih ubistava 3. i 4. maja u Beogradu i okolini Mladenovca.

Niz manjih incidenata

Tokom protesta niz manjih incidenata zabilježen je i ispred Skupštine, potom i tokom šetnje Ulicom kneza Miloša, pa i na Gazeli, od kojih je najveći bio kada su učesnici protesta "protiv nasilja" maltretirali jednog čovjeka koji je prolazio u blizini Narodne skupštine.

Poslije čitanja zahtjeva, oko 18.30, kolona je krenula u šetnju Ulicom kneza Miloša blokirajući saobraćaj ne samo u toj ulici, već i u svim sporednim. Saobraćaj na Gazeli je bio blokiran od 19.15 sati, kada su učesnici protesta stigli do autoputa.

Polako se razišli

Učesnici protesta su se od Gazele prošetali do isključenja za "Sava centar", gdje je kolona počela da "skreće" sa autoputa malo poslije 19.30 sati. Oko 20.30 sati učesnici protesta su počeli da se razilaze.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.