OBJAVIO SNIMAK

Kurti tvrdi: Pronađena velika količina naoružanja ukazuje na razmjere planirane akcije i spriječenih posljedica

Zahvalan sam PK i AKI na radu koji su radili sve ovo vrijeme u očuvanju zakona i ustavnosti i sprečavanju terorističkog kriminala, naveo je Kurti

Kurti: Spriječene posljedice. Valdrin Xhemaj / Pixsell / Printescreen

A. O.

25.6.2023

Premijer Kosova Albin Kurti sinoć se oglasio na Facebooku, objavivši video gdje je naveo da je kosovska policija u saradnji sa Kosovskom obaveštajnom agencijom (AKI) sprečila teroristički napad otkrivši u Švedskoj, 100 metara kod zgrade Opštine, automobil sa mnogo oružja, municije i razne vojne opreme.


- Panorama ove terorističke organizacije je jasna: automobil beogradskih registarskih oznaka, vlasništvo srpskog državnog železničkog preduzeća; pronađeno oružje je sve srpske proizvodnje, među njima i ručne granate proizvedene 2021, korišćene u napadu 29. maja 2023 na Švedsku na vojnike KFOR-a; prsluci sa natpisima ruskih, srpskih jedinica i logotipa i identifikacionih oznaka organizacije "Severna brigada", kao i eksplozivnih naprava koje je ranije nezakonito formiranje koristilo kriminalnim aktivnostima "Civilna zaštita". Velika količina pronađenog oružja ukazala je na opseg planiranog djelovanja i spriječene posljedice – naveo je Kurti.


Objava Kurtija. Printscreen

Dodao je da je Srbija jasno pozicionirana da eskalira situaciju.

- Pored agresije koju je Srbija preduzela na Republiku Kosovo kidnapovanjem 3 službenika Kosovske policije na našoj teritoriji 14. juna 2023 godine, borbu za pravni i ustavni poredak Republike Kosova je preduzela korak dalje sa organizacijom teroristički napadi. Zahvalan sam PK i AKI na radu koji su radili sve ovo vrijeme u očuvanju zakona i ustavnosti i sprečavanju terorističkog kriminala u tom dijelu Republike Kosovo – zaključio je Kurti. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.