KOD RIJEKE

Stao zbog kvara na autocesti, pokosio ga drugi automobil: Smrtno stradao 62-godišnjak, teško povrijeđena i maloljetnica

Vozilo uslijed udara odbačeno

Sa mjesta nesreće. Nel Pavletić/Pixsell

N. Aj. / Index.hr

3.7.2023

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jučer, 2. jula oko 20 sati na autocesti A7, kod čvora Draga, smrtno je stradao 62-godišnji hrvatski državljanin, saopćila je policija.

Neprilagođena brzina

Prema dosad utvrđenom, kako piše Index.hr, stradalog 62-godišnjaka, koji je stajao iza svog vozila kojim je prethodno upravljao u smjeru čvora Orehovica i koje je zbog kvara zaustavio u krajnjoj desnoj traci, oborilo je vozilo riječkih registracijskih oznaka. Ovim vozilom iz smjera D 404 također u smjeru čvora Orehovica upravljao je 36-godišnji hrvatski državljanin, krećući se brzinom neprilagođenom osobinama ceste i gustoći saobraćaja.

Njegovo je vozilo potom udarilo i u zaustavljeno vozilo, a koje je uslijed udara odbačeno, dok je vozilo 36-godišnjaka udarilo u metalnu ogradu.

Na mjestu nesreće smrtno je stradao 62-godišnjak, dok je maloljetna putnica koja se nalazila u zaustavljenom vozilu teško povrijeđena te je prevezena u KBC Rijeka.

Uviđaj na mjestu saobraćajne nesreće obavljen je u saradnji policijskih službenika Postaje prometne policije Rijeka pod rukovodstvom zamjenice općinske državne advokatice iz Rijeke.

Obustavljen saobraćaj

Od trenutka nesreće saobraćaj je bio u prekidu do 20:20 sati kada je preusmjeren s čvora Draga u smjeru Rijeke. U potpunosti je uspostavljen u 22:14 sati.

U toku je kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjim vozačem zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja saobraćajne nesreće u cestovnom prometu, kao i utvrđivanje svih relevantnih činjenica ove nesreće.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.