PREMIJER ALBANIJE

Edi Rama reagirao na masovnu tučnjavu u Skupštini: Sramno ponašanje koje šteti domovini

Mogu misliti kada saveznici vide kako se Albanci hvataju za gušu, gdje se treba boriti idejama i riječima, a ne uvredama i pesnicama, kazao Rama

Rama: Ocrnili smo sebe. AP

Z. K.

13.7.2023

Premijer Albanije Edi Rama komentirao je danas masovnu tučnjavu u Skupštini Kosova, opisavši je kao sramotu koja šteti Prištini na međunarodnom planu.

Politički stav

- Ne slagati se sa premijerom je demokratski, ali ovako izraziti svoje protivljenje znači ocrniti sebe, svoje birače i cijelu državu sramotom koja danas šteti Kosovu na međunarodnom planu, više nego bilo koji politički stav koji se suprotstavlja premijeru! - poručio je Rama.

Naveo je da sada samo može zamisliti kako se osjećaju nezamjenljivi saveznici i prijatelji Kosova i Albanaca.

- Mogu misliti kada saveznici vide kako se Albanci hvataju za gušu, gdje se treba boriti idejama i riječima, a ne uvredama i pesnicama! Zaista želim da se opozicija ogradi od ovog sramnog ponašanja i služi Kosovu snagom primjera, a ne primjerom sile - zaključio je.

Ministar i poslanik

Podsjećamo, u Skupštini Kosova danas je izbila masovna tučnjava dok se premijer Kosova Albin Kurti obraćao zastupnicima. Dok je Kurti govorio o planu deeskalacije na sjeveru Kosova, zamjenik Demokratske partije Kosova Mergim Lushtaku polio ga je vodom, a u tom trenutku su intervenisali ministri vladinog kabineta, a onda je situacija eskalirala.

Opozicione stranke su se sve vrijeme suprotstavljale premijeru Kurtiju, nazivajući ga "ološem". Situacija je eskalirala do fizičkog sukoba između ministara i poslanika opozicije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.