HRVATSKI MINISTAR

Božinović: Nema žrtava, oštećeno je sedam kuća u požaru kod Šibenika

Oštećeno je nešto manjih privrednih objekata, čini mi se dva ili tri, rekao je

Davor Božinović. Dusko Jaramaz/PIXSELL

FENA

13.7.2023

Potpredsjednik hrvatske Vlade i ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović izjavio je u četvrtak da u požaru kod Grebaštice nema žrtava te da je oštećeno sedam kuća, četiri krovišta i tri fasade.

Ministar Božinović je to izjavio nakon što je u četvrtak popodne obišao vatrogasce koji gase požar na terenu. Dodao je kako je izgorjelo i sedam automobila te napomenuo kako tek treba utvrditi jesu li svi bili u voznom stanju.

- Oštećeno je nešto manjih privrednih objekata, čini mi se dva ili tri - rekao je, dodavši kako će se to riješiti kad se stanje smiri.

Naglasio je kako nema žrtava te ocijenio kako imovinska šteta, bilo da su kuće, privredni objekti ili vozila, nije velika.

Sada su, napomenuo je, snage usmjerene prema Kalini i Primoštenu. Prema onom što sam čuo od vatrogasnog zapovjednika, trebalo bi se večeras zaustaviti širenje požara, rekao je hrvatski ministar, dodavši kako će dosta toga ovisiti o vremenskim prilikama.

Ovo danas, naglasio je, bilo je orkansko jugo, što znači da u jednom trenutku airtraktori uopće nisu mogli letjeti.

Ministar Božinović je rekao i da se uzrok požara još nije utvrdio. "Moramo pričekati da prođe neko vrijeme i vidjeti što će pokazati očevidi", objasnio je, prenosi Hina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.