DRAMA NA JADRANU

Iznajmili skupocjenu jahtu s lažnim papirima pa nestali: Isključili su i uređaj za praćenje

Riječ je o skupoj jahti Hanse 588 sa sivim jedrima, crnim jarbolom i boomom

Ukradena jahta. Facebook

H. J. I.

17.7.2023

Skupocjenoj jahti se od 14. jula, kada je posljednji put viđena s vrha Pelješca, gubi svaki trag. Naime, dva para unajmila su jahtu 8. jula s lažnim papirima i pasošima, a 14. jula isključili su uređaj za praćenje. 

- Poziv svim nautičarima Jadrana i Mediterana. Naša prekrasna jahta Mischief je ukradena! Potpuno smo očajni. Nazovite nas ako je vidite - napisali su na profilu Mischief Sailing Yacht.

- Iznajmio sam im jahtu 8. jula u Hrvatskoj. Riječ je o dva para koja su unajmila i skipera. Uputili su se prema otoku Korčuli, gdje su 14. jula navečer iskrcali skipera i isključili uređaj za praćenje i od tada im se gubi svaki trag - ispričao je za Telegraf.rs menadžer Silvio Šupić koji je krađu i prijavio policiji.

Riječ je o skupoj jahti Hanse 588 sa sivim jedrima, crnim jarbolom i boomom.

- Zadnji put su viđeni kod Sivote u Grčkoj 15. jula. Skiper je dao izjavu policiji i negira umiješanost u krađu - rekli su za Telegraf iz Silvio Yachtsa. 

Dodaju da hrvatska policija sarađuje s Grčkom te da ako neko ima informacije neka se javi policiji ili na telefon +385913323380.

PU splitsko-dalmatinska potvrdila je da je Policijska stanica Kaštela 15. jula 2023. zaprimila kaznenu prijavu. U toku je kriminalističko istraživanje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.