GRMLJAVINSKA OLUJA

Nevrijeme napravilo haos u Beogradu: Pao kran, nestalo struje, zatvoren aerodrom

Širom grada ima i materijalne štete, a popucala su i stakla na pojedinim zgradama

Nevrijeme pogodilo Beograd. Instagram

H. J. I.

19.7.2023

Veoma snažna grmljavinska oluja stigla je i do Srbije. 

Ovaj olujni sistem prethodno je pogodio Sloveniju, Hrvatsku i BiH i donio superćelijske oluje sa gradom i orkanskim vjetrom. Nažalost, bilo je i žrtava, a pričinjena je i ogromna materijalna šteta.

Pao kran

Nešto prije 20 sati snažno grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je Beograd. Olujni sistem praćen je orkanskim vjetrom. Vjetar nosi sve pred sobom.

Širom grada ima i materijalne štete, a popucala su i stakla na pojedinim zgradama. U mnogim dijelovima grada popadalo je drveće preko vozila.

Na Zvezdari je došlo do nestanka električne energije.

Kran je pao u Velikoj Moštanici i blokirao put, pa je saobraćaj obustavljen.

Nakon orkanskog vjetra, počela je i veoma jaka kiša, a nevrijeme je praćeno i snažnim električnim pražnjenjem.

Zatvoren aerodrom Nikola Tesla

Usljed izrazito nepovoljnih vremenskih uslova večeras u Beogradu, došlo je do privremenog zatvaranja beogradskog aerodroma, zbog čega je moguće da će doći do preusmjeravanja pojedinih letova na alternativne aerodrome, kašnjenja, potencijalno i otkazivanja pojedinih letova koji su planirani tokom večeri i noći, saopštila je Air Serbia.

Pored toga, prije polijetanja večerašnjeg leta Air Serbia JU638 između Beograda i Krakova, tokom taksiranja, usljed lošeg vremena i snažnog leđnog vjetra, posljedično su se uključili protivpožarni indikatori na oba motora na avionu.

Preventivno su se aktivirale boce za gašenje požara. Izvršene su neophodne provjere, posada je sprovela sve neophodne aktivnosti u skladu sa procedurama, a bezbjednost putnika ni u jednom trenutku nije bila ugrožena.

O nastavku leta bit će naknadno odlučeno.

Nevrijeme zahvatilo i ostatak Srbije

Dramatične slike stižu i iz Stare Pazove, usljed orkanskih udara vetra. 

Orkansko nevrijeme nije zaobišlo ni Šabac. Oluja je praćena veoma obilnim pljuskovima, olujnim vjetrom i snažnim električnim pražnjenjem.

Na udaru je i veći dio Srema, ali i Mačva i Podrinje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.