PUNA PODRŠKA

Hrvatska: 500 vojnika pruža pomoć Slavoniji nakon nevremena

Olujno nevrijeme počinilo je štete na istoku Hrvatske ponajviše na krovovima obiteljskih kuća i gospodarskih objekata

Ekipe na terenu. Ivica Galović / Pixsell

Anadolija

23.7.2023

Pripadnici Hrvatske vojske (HV) nastavljaju i danas pružati pomoć u sanaciji šteta nastalih u olujnom nevremenu u Slavoniji, javlja Anadolu.

Ministar obrane Republike Hrvatske Mario Banožić danas će obići mjesta pogođena olujnim nevremenom na području Vukovarsko-srijemske županije, priopćilo je Ministarstvo obrane Republike Hrvatske (MORH).

- Hrvatska vojska u nedjelju 23. srpnja 2023. godine nastavlja s pružanjem pomoći na području Slavonije na otklanjanju posljedica olujnog nevremena koje je zahvatilo tamošnje županije.Tijekom današnjeg dana na području Vukovarsko-srijemske županije na raspolaganju će biti 500 pripadnika Hrvatske vojske, njih do 270 angažirano je na terenu, dok ih je 230 u stanju pripravnosti - navodi MORH.

Olujno nevrijeme počinilo je štete na istoku Hrvatske ponajviše na krovovima obiteljskih kuća i gospodarskih objekata, porušena su stabla, a bez električne energije još je 3.060 korisnika.

Na području Cerne, Otoka, Privlake i Tompojevaca u Vukovarsko-srijemskoj županiji tijekom jučerašnjeg dana bilo je angažirano 250 hrvatskih vojnika, a na području Brodsko-posavske županije 50 pripadnika HV-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.