PREPUCAVANJE NE PRESTAJE

HDZ odgovorio Milanoviću: Bezobrazne laži i obmane, neka objasni zašto je tajno odveo Dodika na Hvar

Ističu da Milanović, koji druge proziva za „porobljavanje države“, se sam razotkrio kršeći sigurnosne protokole i ugrožavajući nacionalnu sigurnost

Zoran Milanović i Andrej Plenković. Davor Puklavec / PIXSELL

S. S.

27.7.2023

Nakon što je Ured predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića u četvrtak rekao da je dolazak predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika na Hvar odrađen u skladu s procedurom te da je predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković "bezobrazno manipulirao" kada je rekao da nije znao da će Dodik doći u Hrvatsku, Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) objavila je na svom službenom Facebook profilu reakciju na saopćenje Ureda predsjednika Hrvatske.

- Bezobraznim lažima Milanović prikriva vlastitu sramotu s dovođenjem Dodika na Hvar mimo procedure - stoji na početku reakcije HDZ-a.

Dodali su da umjesto da javnosti objasni zašto je potajno i bez redovne najave diplomatskim putem na Hvar doveo predsjednika RS Milorada Dodika, Milanović nastavlja seriju bezobraznih laži i obmana - rekao je HDZ.

Vanredna blesimetar poslanica

- Predsjednik koji je prije tri sedmice održao dramatičnu i vanrednu blesimetar-poslanicu, a da niko nije shvatio zbog čega, pa je sazvao i vanrednu sjednicu Sabora i potom helikopterom pobjegao na Hvar, sada je ulovljen kako potajno, bez obavijesti medijima i javnosti, organizira i dogovara dolazak Milorada Dodika na Hvar, i to helikopterom MUP-a Srbije - dodao je HDZ.

Ističu da Milanović, koji druge proziva za „porobljavanje države“, se sam razotkrio kršeći sigurnosne protokole i ugrožavajući nacionalnu sigurnost države čiji je predsjednik.

- Očito je naviknut još iz svojih dana u Banskim dvorima da MUP i druge institucije postupaju kao servis premijera. Slušali smo brojne izjave iz opozicije o tome da “treba usaglašavati vanjsku politiku s predsjednikom Republike”. No Milanović, po njima, to očito nije dužan. Potpuni muk kada dovodi Dodika bez najave i konsultacija. Očekujemo stoga hitnu inicijativu oporbe da se sazove vanredna sjednica Hrvatskog sabora i da se raspravi kako je neko bez odgovarajuće diplomatske note došao u Hrvatsku - rekao je HDZ.

Očajnički gnjev

Navode da svjedoče očajničkom Milanovićevom gnjevu i bijesu zbog štrajka u pravosuđe, a da će vanredna sjednica biti prilika da se analizira i njegovo ponašanje dok je obnašao funkciju premijera, kada je išao uvoditi radne obaveze i smanjivati plaće štrajkašima.

- Pritom je plaća, primjera radi, sudske zapisničarke, u mandatu Milanovićeve Vlade rasla za 2 eura, dok u mandatu naše Vlade, raste za više od 400€ - poručili su iz HDZ-a.

Stoga, kao i u svemu, zaslijepljen vlastitim kompleksima, Milanović bezobzirno laže, zaključio je HDZ.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.