MILJAN ČOLOVIĆ

Bivši vaterpolista i manijak iz Beograda privođen i u BiH

Čoloviću je određen pritvor do 30 dana, a ovo nije prvi put da se nalazi u fokusu javnosti zbog seksualnih napada na žene

Miljan Čolović. MUP Srbije

H. J. I.

30.7.2023

Miljan Čolović, bivši vaterpolista Crvene zvezde i Partizana, uhapšen je 22. jula u beogradskom parku Košutnjak nakon što je fotografisan uz apel da pokazuje spolni organ na društvene mreže. Čoloviću je određen pritvor do 30 dana, a ovo nije prvi put da se nalazi u fokusu javnosti zbog seksualnih napada na žene.

Vijest o Čolovićevom hapšenju osvanula je tokom vikenda u medijima, a riječ je o sportisti koji je svoju karijeru bacio u sjenku zbog brojnih napada na žene. Njega je policija uhapsila prije nekoliko dana u parku na Košutnjaku i odmah nakon saslušanja određen mu je pritvor od Drugog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

Na društvenim mrežama su se čak pojavile i njegove fotografije iz parka, a građani su upozoravali na manijaka koji pokazuje spolni organ pred djecom.

Poduži dosije

Ovo nije prvi put da je bivši sportista osumnjičen i osuđen za ovakvo ili identično djelo. Čolović iza sebe ima poduži dosije i niz ovakvih krivičnih djela zbog kojih je hapšen kako u Srbiji, tako i u Bosni i Hercegovini.

On je prvi put uhapšen 2015. godine zbog sumnje da je u stanu u naselju Belvil silovao kućnu pomoćnicu, a šest mjeseci kasnije osumnjičen je da je pokušao da siluje jednu ženu u Banjičkoj šumi.

Čolović je u slučaju u Banjičkoj šumi, tokom iznošenja odbrane, izjavio da je džogirao šumom kada je sreo ženu M. M., koja ga je navodno pozvala da sjedne sa njom da piju vino. Po njegovim riječima, počela je da ga dodiruje po spolnom organu. Nesretna žena potvrdila je da je istina da ga je pozvala da piju vino, ali da je on ubrzo nasrnuo na nju i počeo da je baca.

Tvrdila je da je potom skinuo pantalone i pokušao da je siluje. Čolović je u pomenutom slučaju oslobođen krivice zbog nedostatka dokaza.

U slučaju silovanja u stanu u Belvilu, Čolović je na suđenju tvrdio da je on pozvao čistačicu, ali ne stvarnu, već za seks. Rekao je da je preko oglasa našao ženu da mu pospremi stan u Belvilu, te da je u oglasu naglasio da želi još nešto sem čišćenja.

Nesretnu ženu je napastvovao, a ostat će upamćeno da je iznio skandaloznu odbranu, te da nije vidio ništa sporno u svom postupku.

Tokom suđenja za ova dva napada bio je hladan, nije pokazivao kajanje.

Napad u haustoru

Miljan Čolović pušten je na slobodu nakon odslužene kazne, a 2019. godine otišao je u Nevesinje. Kako je tada saopšteno iz Policijske uprave Trebinje prijavljeno je da je u jednoj zgradi muškarac iz Beograda uznemiravao jednu osobu. Istragom je utvrđeno da je Čolović nekoliko dana na isti način uznemiravao više žena.

Kako je potvrđeno tada, nije bilo fizičkog uznemiravanja ali je nudio različite seksualne radnje ženama. Njemu je tada određeno zadržavanje u prostorijama PU Trebinje.

On je na saslušanju priznao krivično djelo i za nasilničko ponašanje njemu je predložena kazna od 500 KM, odnosno 30.000 dinara i zabrana ulaska u Bosnu i Hercegovinu na godinu dana.

Inače, Čolović, koji je nekada bio igrač vaterpolo klubova Partizan i Crvena zvezda, važio je za veliki talenat. Bio je član mlade vaterpolo reprezentacije Jugoslavije, a njegova karijera pala je sjenku zbog čestih sukoba sa zakonom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.