SAMA GA ODSTRANILA

Mlada žena (27) u Sjevernoj Makedoniji umrla poslije ujeda krpelja

Tek nakon pojave simptoma, nekoliko dana nakon ujeda, prvo je bila hospitalizovana u Štipu, a zatim u Skoplju

Žena preminula nakon ujeda krpelja. Facebook

H. J. I.

30.7.2023

Jedna žena (27) iz Štipa umrla je od krimsko-kongoanske hemoragijske groznice nakon što je ujeo krpelj, saopštio je danas Institut za javno zdravlje Sjeverne Makedonije.

Sama odstranila krpelja

Ta žena je, kako se navodi, poslije ujeda sama odstranila krpelja, a tek nakon pojave simptoma, nekoliko dana nakon ujeda, prvo je bila hospitalizovana u Štipu, a zatim u Skoplju.  

Direktor Instituta za javno zdravlje Šaban Memeti izjavio je da je virusološka laboratorija 27. jula dokazala krimsko-kongoansku hemoragijsku groznice kod pacijentkine koja je hospitalizovana na Klinici za infektivne bolesti u Skoplju.

Brzo napredovanje bolesti

- Riječ je o 27-godišnjoj ženi iz sela Kučica kod Štipa koja je preminula istog dana uslijed brzog napredovanja bolesti - rekao je Memeti. 

Dodao je da su pretraženi svi kontakti u njenoj porodici, da su uzeta četiri test materijala i da su svi bili negativni.

- Kontakti koji su srednjeg i visokog rizika bit će pod zdravstvenim nadzorom narednih 14 dana - rekao je direktor Instituta za javno zdravlje Sjeverne Makedonije, a prenosi Beta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.