PREDSJEDNIK BS-A

Ibrahimović: Spajića za mandatara, raste mu podrška među manjinskim partijama

Ibrahimović je rekao da je zadovoljan sastankom s Milatovićem, da su razmijenili mišljenja o budućem mandataru i kako buduća vlada treba da izgleda

Ervin Ibrahimović. Boris Pejović / Vijesti.me

S. S. / Vijesti.me

1.8.2023

U toku su konsultacije s predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem o mandataru za sastav nove vlade.

Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović poručio je da je predsjedniku Jakovu Milatoviću rekao da Pokret Evropa sad treba da predloži mandatara i da to treba da bude Milojko Spajić, pišu Vijesti.me.

Ibrahimović je rekao da je zadovoljan sastankom, da su razmijenili mišljenja o budućem mandataru i kako buduća vlada treba da izgleda.

Poklapanje u mnogim stvarima

- BS je podržala da Spajić bude mandatar, što smo ranije već rekli - kazao je Ibrahimović novinarima, nakon konsultacija u Rezidenciji predsjednika Crne Gore na Cetinju. "Mislim da BS s pravom treba da podrži Spajića za mandatara, jer se poklapamo u mnogim stvarima", dodao je.

Ibrahimović je naveo i da su principi koje je predložio BS uglavnom prihvatljivi PES-u. "

- U razgovorima s mojim kolegama iz manjinskih partija jasno mogu da kažem da su istog stava i da podrška Spajiću raste - istakao je.

Ništa konkretno

Na pitanje šta su razgovarali s koalicijom "Za budućnost Crne Gore", Ibrahimović je rekao da se sreo u parlamentu sa liderima te koalicije Milanom Kneževićem i Andrijom Mandićem, i da su imali neformalne razgovore, "ali ništa konkretno".

- Bošnjačka stranka je od početka naglasila da nama mogu da budi partneri oni koji dijele NATO i evropske vrijednosti. Nijesmo se izjašnjavali o partijama, neka o tome odluči mandatar, a mi ćemo se na partijskim organima izjasniti - istakao je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.