CRNA GORA

Oglasio se vlasnik plaže koji je otjerao djevojku u burkiniju: Snimak je montiran

Ja ću podnijeti krivičnu prijavu jer je snimak montiran, odnosno isječen i tako objavljen, izjavio je Dragan Đ.

Isječak iz snimka. Facebook

A. O.

8.8.2023

Nakon incidenta iz Utjehe, u Crnoj Gori koji se pojavio na društvenim mrežama, vlasnik plaže i glavni akter snimka Dragan Đ. (64) ispričao je i svoju stranu priče za RTCG, gdje je istakao da je izbacio maloljetnu djevojku inicijala I.A. i njenu porodicu sa posjeda privatne plaže, jer je u bazenu koji je u sklopu kompleksa, zabranjeno kupanje u odjeći.

Djevojka je na sebi nosila burkini, tačnije kupaći sa maramom za glavu, koji nose pokrivene žene.

- Na bazenu "Rocky Beach" na plaži Utjeha nije dozvoljeno kupanje u odjeći, i to je istaknuto na tabli koja se nalazi ispred kupališta. Mogu da se kupaju u burki, hidžabu u moru, kao što se kupaju, ali ne i u bazenu - rekao je vlasnik plaže, Dragan Đ. za RTCG.

Snimak na društvenim mrežama

Kako je dalje objasnio, svjestan je da se snimak svađe podijelio na nekoliko društvenih mreža, ali tvrdi da je snimak isječen tako da ga predstavi u negativnom svjetlu.

- Prijavili su me, dao sam izjavu u policiji. Ja ću podnijeti krivičnu prijavu jer je snimak montiran, odnosno isječen i tako objavljen. Ko živi u Baru, zna ko je Dragan. Čitav život živim sa muslimanima, imam prijatelje muslimane, u mojoj firmi radi 80 posto muslimana, sarađujem sa njima, moji gosti su muslimani. Nikada nisam imao problema, ali su pravila za sve ista, nije dozvoljeno kupanje u bazenu u odjeći iz higijenskih razloga - završio je Dragan.

Rasprava na privatnoj plaži

Podsjećamo, na snimku koji je planuo na društvenim mrežama čuje se rasprava koja je nastala na privatnoj plaži koja je u njegovom vlasništvu.

- 300 gostiju se buni protiv toga. Ja treba vama da se prilagođavam? Imate 1.000 drugih plaža, idite tamo, ovdje ne možete. Kraj priče - čuje se na snimku kako vlasnik tjera porodicu muslimanske vjeroispovijesti.

- Mi ćemo da idemo, ali hoću da znam razlog - insistirala je žena koju je vlasnik plaže tjerao.

- Zato što mrzim muslimane - rekao je Dragan, pominje se u snimku koji je navodno montiran, kako on tvrdi.

Oglasilo se i Tužilaštvo

Državni tužioci u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru i Višem državnom tužilaštvu u Podgorici ocijenili su da postupanje vlasnika privatne plaže u Baru, koji je maloljetnu djevojčicu i njenu porodicu otjerao sa plaže zbog nošenja burkinija, ne sadrže elemente bilo kog krivičnog djela za koje vlasnik plaže može biti krivično gonjen, saopćeno je iz Uprave policije.

Otac djevojčice prijavio vlasnika

Iz policije kažu da je jučer oko 20:45 sati u službene prostorije Odjeljenja za obezbjeđenje Bara došao S.A. (45) koji je prijavio da je njegovu kćerku vrijeđao vlasnik restorana „Roki bič“, u barskom mjestu Utjeha, Dragan Đ. i da mu, kako navode u policiji, nije bilo dozvoljeno da uđe na plažu u kupaćem kostimu burkinija zbog navodnih pravila plaže, prenosi espreso.

Po prijavi, kako je rečeno u policiji, postupit će policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Bar.

- Nakon prikupljanja svih potrebnih obavještenja, ukoliko se utvrdi da u radnjama ima elemenata prekršaja, bit će pokrenut prekršajni postupak - najavljuju iz UP.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.