VIŠI SUD BEOGRAD

Video / Automafiji određen pritvor: Krali luksuzna vozila u Evropi, pa im u Srbiji "mijenjali opis"

Privremeno su oduzeti automobili visoke klase, luksuzni kamperi, kao i kombi vozila

Ukradena vozila u garažama. MUP Srbije

B. C.

19.8.2023

Osumnjičenima G.T., Ž.Č., A.K., D.Č., M. S. i D.S. sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu – Posebno odjeljenje za organizovani kriminal, odredio je pritvor zbog sumnje da su automobile visoke klase krali u Evropi i dovozili u Srbiju kako bi ih prepravljali i preprodavali, piše Telegraf.

Pritvor je prema G.T., Ž.Č., A.K., D.Č., M. S. i D.S. određen jer postoje okolnosti koje ukazuju da će, svaki ponaosob, ometati postupak uticajem na svjedoke, kao i usljed postojanja okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo, pri čemu je prema Ž.Č. i D.S. pritvor određen i iz razloga koje ukazuju na opasnost od bjekstva.


Prema saopštenju iz MUP-a Srbije, u ovoj akciji privremeno su oduzeti automobili visoke klase, luksuzni kamperi, kao i kombi vozila koja su, kako se sumnja, od strane ove organizovane kriminalne grupe ukradena na teritoriji zemalja Evropske unije, nakon čega su dovezena na teritoriju Srbije. 

Ta vozila su, u unaprijed obezbjeđenim garažama, radionicama-štekovima prepravljana i kasnije prodavana na osnovu čega su osumnjičeni ostvarili višemilionsku protivpravnu imovinsku korist.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.