UTVRĐUJU SE SVI DETALJI

Evo gdje je pomahnitali bombaš u Srbiji nabavio eksploziv: Programer bio na ratištu u Hrvatskoj

Sumnja se da je Đorđe kobnog dana nakon dugogodišnjih problema sa svojim podstanarima odlučio da "riješi agoniju"

Đorđe Azarić raznio pola zgrade u Smederevu. Kurir.rs

H. J. I.

4.9.2023

Nakon što je programer Đorđe Azarić (57), kako se sumnja, u četvrtak aktivirao eksplozivnu napravu u zgradi u Smederevu kojom prilikom je nastradao, dok su brat i sestra, Nikola P. (21) i Miljana P. (22), povrijeđeni, istražitelji utvrđuju koji eksploziv je Azarić upotrijebio, kao i gdje ga je nabavio.

Kako Kurir.rs saznaje, postoje sumnje da je Azarić razoran eksploziv, koji je uništio pola zgrade, donio sa ratišta u Hrvatskoj, gdje je bio devedesetih godina.

Dug od 7.000 eura

- Sumnja se da je Đorđe kobnog dana nakon dugogodišnjih problema sa svojim podstanarima odlučio da "riješi agoniju", koja je navodno nastala zbog neplaćene kirije i računa - podsjeća njihov izvor i dodaje da je okidač bio to što su Azariću sudski izvršitelji došli da plijene imovinu zbog duga od 7.000 eura koji je napravljen u stanu koji je on prije pet godina izdao porodici - Aleksandru P., njegovom sinu Nikoli, kćerki Miljani i maloljetnoj unuci.

- Ne isključuje se mogućnost da je Azarić eksploziv razorne moći donio prije više od 20 godina donio sa ratišta i da ga je čuvao u kući u kojoj je živio sam, a koju je naslijedio od pokojnog oca. Eksploziv je izuzetno jak, razorna moć mu je ogromna, jer je detonacija razrušila sve stanove na petom i četvrtom spratu zgrade, a eksplozija se osjetila u čitavom Smederevu - navodi njihov izvor i dodaje da istražitelji utvrđuju porijeklo eksploziva.

- Detaljna istraga koju vodi Više javno tužilaštvo u Smederevu utvrdit će da li su ova saznanja i pretpostavke tačne, kao i koja količina ekspolziva je bila u pitanju. Prema nekim nezvaničnim procjenama, radi se o tri kilograma eksploziva, a Azarić je paklenu napravu u zgradu donio u ruksaku - kaže izvor i podsjeća da je od siline detonacije Azarićevo tijelo bilo raskomadano.

Koristio internet

Rođaci i prijatelji Đorđa Azarića kažu da su šokirani njegovim činom, opisuju ga kao mirnog i povučenog čovjeka.

- Pitamo se odakle njemu eksploziv. Ili ga je donio sa ratišta ili ga je sam napravio. On je bio pametan čovjek, bavio se komjuterima, pretraživao je internet, moguće i da je na internetu video kako se prave te naprave i da je sam smućkao nešto. Djeluje nam kao da nije ni bio svjestan koliko je taj eksploziv moćan i jak - pričaju prijatelji pokojnog čovjeka.

Nisu ga pustili u stan

Kako je objasnio naš sagovornik, Đorđe Azarić je aktivirao eksploziv ispred vrata stana, što je spasilo život njegovim podstanarima.

- Stan se nalazi na posljednjem spratu zgrade i krov je u tom dijelu od stakla. Kako je Azarić aktivirao eksploziv ispred vrata stana, vrata su raznesena, a raznesen je i čitav taj zid. Podstanari su sebi spasili život tako što mu nisu otvorili vrata, inače ko zna šta bi bilo. Nikola ima povrede oka, dok je njegova sestra slomila lakat i ima posjekotine - kaže izvor.

Davali smo mu novac redovno

Aleksandar P., koji je sa sinom, kćerkom i unukom stanovao kod Azarića, kaže za Kurir da nije tačno da mu nisu plaćali kiriju i račune. Prema njegovim riječima, njegov sin Nikola je Đorđu svakog mjeseca davao novac.

- Šta je Đorđe radio s tim novcem mi ne znamo, mi mu nismo tražili priznanice - tvrdi Aleksandar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.