STAVLJENE MU LISICE

Podgoričanin Predrag Mirotić vozio kopače tunela na posao

Prema istim informacijama, on im je bio konakt tačka, pomagao im da nesmetano borave u Podgorici

Uhapšen prvi “rudar” mafije Mirotić. Vijesti.me

Z. K.

24.9.2023

Podgoričanin Predrag Mirotić (31) vozio je kopače tunela od Zabjela do centra grada, kada su odlazili da prave podzemni prolaz do depoa Višeg suda, saznaju “Vijesti” nezvanično iz više izvora.

Obezbjeđivao alat

Prema istim informacijama, on im je bio konakt tačka, pomagao im da nesmetano borave u Podgorici i obezbjeđivao im alat kojim su obili sudsku prostoriju. Mirotić je uhapšen juče, nakon što su ga policija i podgorički tužioci dokazima uvezali sa odbjeglim srbijanskim državljanima i Katarinom Baćović iz Podgorice, za kojom inspektori tragaju.

Prije hapšenja, policija je pretresla njegovu kuću u Zeti i automobil koji su oduzeli.

Prema sumnjama istražitelja, taj automobil korišten je tokom izvršenja krivičnog djela.

Iz Uprave policije zvanično je saopšteno da su mu lisice na ruke stavili službenici Regionalnog centra bezbjednosti “Centar”, odnosno, Odjeljenja bezbjednosti Podgorica.

- Po nalogu postupajućeg tužioca policija je uhapsila P. M. (31) iz Podgorice. Njemu se na teret stavljaju krivična djela kriminalno udruživanje, teška krađa i sprečavanje dokazivanja, putem pomaganja. On će uz krivičnu prijavu u zakonskom roku biti priveden nadležnom tužiocu na dalje postupanje - piše u policijskom saopštenju.

Krivična djela

Mirotić je višestruki povratnik u izvršenju krivičnih djela, a policija ga označava bliskim podgoričkom ogranku kavačkog kriminalnog klana. Suđeno mu je zbog prevare, ali i optužbi da je bio dio grupe koja je 2019. godine, prijeteći pištoljem radnicima, opljačkala benzinsku pumpu “Montenegro petrol” u Podgorici. Za to razbojništvo odgovaraju i Marko Rnković, Luka Nikić, Vasko Martinović i Željko Lakušić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.