PRIŠTINA

Predsjednica Kosova Osmani razgovarala s turskim ambasadorom Angilijem

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednice Kosova, na sastanku je bilo riječi o najnovijim dešavanjima na sjeveru zemlje

Sa održanog sastanka. Anadolija

Anadolija

30.9.2023

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani razgovarala je u petak s ambasadorom Turske na Kosovu Sabrijem Tunc Angilijem, prenosi Anadolu.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednice Kosova, na sastanku je bilo riječi o najnovijim dešavanjima na sjeveru zemlje, "nakon terorističkog napada i čina agresije Srbije na Kosovo."

Održavanje mira i stabilnosti

Osmani je istakla važnost saradnje sa zemljama saveznicama i koordinacije bezbjednosnih institucija, kako bi se spriječilo ponavljanje ovakvih radnji.

Prema njenim riječima, kosovske institucije su u potpunosti posvećene upravljanju trenutnom situacijom, ali i održavanju mira i stabilnosti.

Intenziviranje saradnje

U susretu sa ambasadorom Angilijem, Osmani je također istakla posvećenost Kosova produbljivanju bilateralnih odnosa i intenziviranju vanjskopolitičke saradnje sa Turskom.

Vijeće za nacionalnu sigurnost Turske saopštilo je nedavno da će Ankara uložiti neophodne napore da održi mir i stabilnost u regionu Balkana i na Kosovu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.