CRNOGORSKI PREMIJER

Spajić: S opozicijom postignut dogovor oko održavanja popisa stanovništva u Crnoj Gori

Nama popis treba isključivo zbog tehničkih stvari. Ne možemo da koristimo podatke iz 2011. godine u projektima, istakao je Spajić

Spajić: Sazrijevanje političke scene. Gov.me

E. Ć.

16.11.2023

Premijer Crne Gore Milojko Spajić obratio se medijima nkon sjednice crnogorske Vlade i rekao kako je sa opozicijom postignut dogovor oko održavanja popisa stanovništva.

Spajić je kazao da je velika stvar za Crnu Goru što je popis stanovništva podržan od strane opozicije i skupštinske većine. Dodao je i kako se sva pitanja trebaju riješavati na ovaj način. 

- To je na neki način sazrijevanje političke scene. Druga stvar je oko samog održavanja. Mislimo da je lijepa poruka da upravo od popisivača krene program "Evropa sad 2" podizanjem popisivačkih naknada na oko 1.000 eura - izjavio je Spajić.

Crnogorski premijer je rekao i da je to "dobar uvod u ono što će se dešavati sljedeće godine.

- Nama popis treba isključivo zbog tehničkih stvari. Ne možemo da koristimo podatke iz 2011. godine u projektima - naveo je on.

Govoreći o navedenom datumu, Spajić je rekao da je održavanje popisa podložno odgađanju, te da su problem uslovi koji se moraju ispuniti.

Kazao je i da datum održavanje popisa (30. novembar - 15. decembar) ostaje isti i daje to u nadležnosti izvršne vlasti.

- Bilo je konstruktivnih predloga od strane opozicije. Mislim da je ovako inkluzivan pristup stvarima doveo do toga da podignemo kvalitet popisa i procesa rada.

Treba relaksirati Monstat političkih pritisaka. Ponosni smo na rad Monstata, rade sjajan posao u jako teškim uslovima - poručio je Spajić i dodao da od opozicije nisu dobili zvnaičan odgovor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.