PAO KLJUČNI DOKAZ

Ivica Todorić: Oteli su mi "Agrokor", ja ću 101 posto dobiti tu presudu

Kada su, kaže, sve pripremili, krenuli su protiv njega prvo s medijskim pritiskom, da se sprema dogovor Brisela i Moskve

Ivica Todorić. Marko Prpić / Pixsell

H. J. I.

17.11.2023

Bivši vlasnik "Agrokora", nekada jedan od najbogatijih ljudi u regionu Ivica Todorić kaže da je 101 posto uvjeren da će dobiti spor protiv države Hrvatske, koja mu je na kriminalan način otela kompaniju.

Nakon što je nedavno pao i ključni dokaz, kada je u slučaju "Agrokor" sud izuzeo kao nevalidan izvještaj o vještačenju, Todorić je proglasio pobjedu i najavio da će formirati stranku i da će se na parlamentarnim izborima naredne godine kandidovati za premijera. Na pitanje kako je moguće da u zemlji EU neko dođe i otme nešto nekome, Todorić je saglasan da to nije moguće, da je zato tužio i da će dokazati da mu je "Agrokor" otet neosnovano.

- Ja imam 100 posto, čisti slučaj. Znači, ja ću 101 posto dobiti tu presudu - uvjeren je Todorić i dodaje da je njihov plan bio da on njima privatno preda kompaniju. 

- Znači, privatno, nikakve veze s državom. Zato je i ta grupa (Borg) napravljena koja nije imala veze s državom - navodi Todorić za Tanjug.

Kada su, kaže, sve pripremili, krenuli su protiv njega prvo s medijskim pritiskom, da se sprema dogovor Brisela i Moskve, da Todorić nije platio ovo, da dužan je ono, da je sve propalo.

U tom trenutku kod njega je došla i tadašnja potpredsjednica Vlade i rekla: "Todoriću, ja sam došla, ti ćeš svoju imovinu prepisati kod nekakvog notara... i ti se miči". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.