SAOPĆENJE HAK-A

Uvjeti na cestama u Hrvatskoj loši, savjetuje se odgađanje puta: Neki putevi zatvoreni, saobraćaj ometaju magla i orkanska bura

Na Jadranu očekuju se ograničenja za pojedine skupine vozila na cestama u podvelebistkom području

Loši uvjeti na putevima u Hrvatskoj. Dino Stanin/PIXSELL

N. Aj.

16.12.2023

Iz Hrvatskog autokluba (HAK) saopćili su da su uvjeti na cestama trentno loši te da odgodi put ko može.

Zbog olujnog vjetra za sve skupine vozila zatvoreni su: -autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje; preporučeni obilazak za sve skupine vozila: čvor Sveti Rok-Gračac (DC1)-Knin (DC1)-Kistanje (DC59)-čvor Benkovac i obrnuto; -državna cesta Gračac-Zaton Obrovački (DC27).

Zabrane saobraćanja

Samo za lična vozila otvorene su: -autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, obilazak za ostala vozila je državnom cestom kroz Gorski kotar (DC3); -državna cesta Solin-Klis (DC1); -Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene; -državna cesta Karin-Zaton Obrovački (DC27); -državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54); -most dr. Franja Tuđmana.

Na autocesti A7 između čvorova Rijeka istok i Šmrika zabrana je saobraćaja za autobuse na sprat, motocikle i vozila s priključnim vozilom (I. skupina vozila).

Na državnoj cesti Borje-Klapavice (DC1) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Karlobaga dodatno je zabrana i za dostavna i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Pojačan promet

- U jutarnjim satima na cestama u unutrašnjosti Hrvatske moguća je magla. Odroni zemlje i kamenja mogući su na cestama u gorju te na Jadranskoj (DC8) i Ličkoj magistrali (DC1). Pojačan promet očekuje se povremeno na gradskim cestama, obilaznicama i pojedinim dionicama autocesta. Zastoji su povremeno mogući na dionicama cesta gdje traju radovi te na gradskim prometnicama i obilaznicama. Zbog olujne i orkanske bure na Jadranu očekuju se ograničenja za pojedine skupine vozila na cestama u podvelebistkom području. Pojačan promet teretnih vozila očekuje se na graničnim prijelazima Bajakovo, Tovarnik, Stara Gradiška, Županja i Ilok - saopćeno je iz HAK-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.