AGENCIJA IPSOS

Prvi nezvanični rezultati izbora u Srbiji: SNS osvojio 46,6 posto glasova

"Srbija protiv nasilja" je do sada odnijela 23 posto glasova, dok je lista "Ivica Dačić - premijer Srbije" odnijela 6,8 posto glasova

Biračka mjesta su zatvorena u 20 sati. Anadolija

H. J. I.

17.12.2023

U Srbiji su danas održani republički, pokrajinski, beogradski i lokalni izbori, a biračka mjesta su zatvorena u 20 sati. 

Prema prvim nezvaničnim rezultatima agencije IPSOS, lista "Aleksandar Vučić - Srbija ne smije da stane" odnijela je 46,6 posto glasova. 

Srbija protiv nasilja je do sada odnijela 23 posto glasova, dok je lista "Ivica Dačić - premijer Srbije" odnijela 6,8 posto glasova. "Srpska koalicija NADA - novi DSS - POKS" osnijela je 4,9 posto glasova dom je lista "Mi- Glas iz naroda, prof. dr. Branimir Nestorović" odnijela 4,8 posto glasova. 

Podsjećamo, svoje biračko pravo danas je moglo iskoristi 6.500.666 upisanih birača na jednom od ukupno 8.273 biračka mjesta.

Građani koji su se prijavili za glasanje u inostranstvu to su mogli učiniti na 81 biračkom mjestu koja su bila otvorena u 31 zemlji. Zbog vremenske razlike u subotu je organizovano glasanje u Portugalu, Ujedinjenom Kraljevstvu, SAD i Kanadi, dok se u ostalim zemljama glasalo danas.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.