PREDSJEDNIK SPS-A

Dačić spomenuo ostavku: Potrebno je naći novog lidera stranke

Nismo zadovoljni rezultatom, šta je razlog i uzrok svakako treba analizirati, rekao je Dačić

Ivica Dačić. Nikola Tomić / Telegraf.rs

H. J. I.

17.12.2023

Ivica Dačić, predsjednik Socijalističke partije Srbije, istakao je da ova stranka i on lično nisu zadovoljni postignutim rezultatom, te da je potrebno naći novog lidera SPS-a.

- Ovaj rezultat je što se nas tiče nezadovoljavajući i razgovarat ću sa kolegma šta je najbolje za stranku u narednom periodu. Moje mišljenje je da je potrebno naći novog lidera SPS-a - rekao je Dačić.

Dačić je čestitao SNS-u, predsjedniku Srbije i predsjedniku SNS-a Milošu Vučeviću na ubjedljivoj pobjedi.

On je naglasio da je „najvažnije što su izbori prošli u mirnoj i demokratskoj atmofsferi“, što nije bilo incidenata i da je to je bitno „imajući u vidu najave raznih incidenata i svega onog što se čulo u proteklim danima“.

- Nismo zadovoljni rezultatom, šta je razlog i uzrok svakako treba analizirati, a mi smo unaprijed donijeli odluku da smo spremni da nastavimo saradnju u koaliciji sa SNS-om, naravno ako to bude njihova odluka na svim nivoima - rekao je Dačić i dodao:

- Pošto će na parlamentarnom nivou sama SNS imati apsolutnu većinu, kad je riječ o gradskim izborima što se nas tiče mi smo u startu rekli da smo opredijeljeni za nastavak koalicije sa SNS-om i ne razmatramo drugu mogućnost odborničke većine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.