PREDSJEDNIK SKUPŠTINE CG

Burno na sjednici crnogorskog parlamenta, Mandić: Nisam glasao u Srbiji

Kada su se završili izbori, ja sam bio sa svojim prijateljima i mislim da to može da bude samo na korist Crne Gore, rekao je Mandić

Nikolić i Mandić. Screenshot

E. Ć.

20.12.2023

Nastavljena je Peta sjednica redovnog zasjedanja crnogorskog parlamenta, a na početku je poslanik DPS-a Andrija Nikolić pitao predsjednika Skupštine Andriju Mandića o njegovom boravku u izbornom štabu SNS-a u Srbiji.

Mandić je rekao da državu Crne Gore predstavlja predsjednik države.

Interes Crne Gore

- Ja sam predsjednik Skupštine, zato što je to dogovor u okviru parlamentarne većine. Ne bi premijer Spajić bio premijer da ovaj poslanički klub nije glasao za njega, ne bi Milatović bio predsjednik da ga nismo podržali u drugom krugu. 

Ja kao predsjednik stranke sam imao dužnost da nakon izbora budem s prijateljima kojima sam poželio dalji uspjeh u vođenju Srbije. Da li je interes Crne Gore da ima dobre odnose sa Srbijom, ja mislim da jeste - rekao je Mandić.

Potom je dodao da nije upisan u birački spisak Srbije, te da nema ličnu kartu ni pasoš Srbije.

Ko želi dobro zemlji

- Nisam glasao na izborima u Srbiji, ali kada su se završili izbori, ja sam bio sa svojim prijateljima i mislim da to može da bude samo na korist Crne Gore.

Što to vama smeta, ako želite dobro Crnoj Gori. Nemojte nama udaljavati Srbiju. Umjesto da mi kažete "bravo", vi insistirate na tome da imamo loše odnose - kazao je Mandić Nikoliću.

Nikolić je odgovorio kako je Mandić odlaskom u Srbiju pokazao da je Srbija njegova država.

- Vi ste predsjednik Skupštine 24 sata, ali ste pošli u Beograd da se slikate. Vi ste bili u izbornom štabu jedne političke partije kao predsjednik Skupštine Crne Gore - rekao je Nikolić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.