CRNA GORA

Resorni ministar: Što prije donijeti odluku da li će aerodromi u Podgorici i Tivtu ostati u državnom vlasništvu

Predložio sam da se odmah od sve tri kompanije, koje su zainteresovane za koncesiju, traži ponuda, rekao je Radulović

Ministar saobraćaja i pomorstva Crne Gore Filip Radulović. Facebook

H. J. I.

30.12.2023

Ministar saobraćaja i pomorstva Crne Gore Filip Radulović saopštio je da se što prije mora donijeti konačna odluka da li će aerodromi u Podgorici i Tivtu ostati u državnom vlasništvu ili ih treba dati pod koncesiju.

Kazao je da je predložio da se odmah, od sve tri kompanije koje su zainteresovane za koncesiju, traži ponuda za eventualno preuzimanje ta dva aerodroma.

Radulović je rekao da je resor na čijem je čelu uradio detaljnu analizu u vezi sa mogućim davanjem Aerodroma Crne Gore pod koncesiju.

- Svjestan stanja u kom se nalaze crnogorski aerodoromi, ali i postupka koji je počeo još 2019. godine, mišljenja sam da moramo što prije donijeti konačnu odluku da li će dva crnogorska aerodroma ostati u državnom vlasništvu ili ih treba dati pod koncesiju. Predložio sam da se odmah od sve tri kompanije, koje su zainteresovane za koncesiju, traži ponuda za eventualno preuzimanje aerodroma u Podgorici i Tivtu. Smatram da je ovo najbolje rješenje, jer postupak koji je počeo 2019. godine moramo završiti i pokazati odgovornost prema međunarodnim partnerima - saopštio je Radulović.

Poručio je da će resor kojim rukovodi ovaj postupak završiti tokom ljetnjih mjeseci naredne godine. 

- Onda će Vlada donijeti odluku da li će nekoj od kompanija dati koncesiju, hoće li se raspisati novi javni poziv ili će aerodromi ostati u državnom vlasništvu - zaključio je ministar, prenose Vijesti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.