"NIKOLA TESLA"

Haos na aerodromu u Beogradu: Putnici evakuisani zbog greške, oglasili se iz Air Serbia

Za putnike na letovima čije je vrijeme polijetanja pomjereno za više od dva sata, srbijanska nacionalna avio-kompanija će obezbijediti posluženje

Sa beogradskog aerodroma. Screenshot

E. Ć.

21.1.2024

Pravi haos je nastao na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu gdje su putnici iskrcani iz aviona kojima su trebali da lete.

- Upravo se dešava haos na aerodromu u Beogradu. Svi letovi od 17 sati su evakuisani, čak i putnici koji su bili ukrcani. Svi smo vraćeni nazad na KD kontrolu i trenutno je hiljade putnika zarobljeno u tranzit dijelu - rekao je za N1 Srbija jedan od putnika Igor Lekić.

U međuvremenu se saopštenjem oglasila i Air Serbia.

- Usljed greške u praćenju redovnih tokova dolaznih putnika od strane nadležnih službi beogradskog aerodroma, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije naložilo je danas popodne (nedjelja, 21. januar 2024. godine) vanredni pregled odlaznog terminala Aerodroma Nikola Tesla Beograd. 

Usljed pomenutog vanrednog pregleda, moguće je da će doći do odstupanja u planiranom redu letenja u večerašnjem i sutrašnjem jutarnjem talasu saobraćaja Air Serbia. Očekuje se da će pojedini letovi u jutarnjem talasu kasniti i do dva sata - navodi se u saopštenju.

Dodali su i da nadležne službe Air Serbie u saradnji sa službama kompanije Belgrade Airport preduzimaju sve što je u njihovoj moći da se saobraćaj odvija sa što manje odstupanja u odnosu na planirani red letenja i izražavaju žaljenje zbog eventualnih neprijatnosti i zahvaljuju putnicima na razumijevanju.

- Za putnike na letovima čije je vrijeme polijetanja pomjereno za više od dva sata, srbijanska nacionalna avio-kompanija će obezbijediti posluženje, a sve one koji su izgubili svoje konekcije kompanija preusmjerava na alternativne letove - naveli su iz Air Serbia.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.