PRONEVJERA

Srbija: Priveden predsjednik Vojnog sindikata

Odvjetnik tog sindikata Siniša Lunić drži da je akcija protiv čelnika Vojnog sindikata "u biti politička"

Novica Antić. Twiter

FENA

27.2.2024

Srbijanska policija privela je u utorak predsjednika Vojnog sindikata Srbije Novicu Antića i više članova i funkcionara tog sindikata zbog navodne pronevjere u sindikatu.

Advokat tog sindikata Siniša Lunić drži da je akcija protiv čelnika Vojnog sindikata "u biti politička", a njegov brat Vaso Antić kazao je da je jutros u šest sati izvršen pretres u Antićevoj porodičnoj kući u Kragujevcu i to na temelju navodne pronevjere u sindikatu.

- Nije samo Novica u pitanju, još uvijek se ne zna tačan broj ljudi koji su širom Srbije privedeni. Svima su oduzeti telefoni, prijenosna računala, sve što je vezano za sindikat, iako koliko vidim oduzimaju se i druge stvari koje nemaju veze s tim predmetom - rekao je Vaso Antić u izjavi za Betu.

Vojni sindikat Srbije početkom februaru u Beogradu predao je zahtjev za hitan sastanak sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem zbog nagomilavanja problema profesionalnih vojnika i "krize" u odnosima s poslovodstvom srbijanskog Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Antić je tada rekao novinarima da pritisci na taj sindikat dolaze od Vojno sigurnosne agencije, srbijanskog Ministarstva obrane i Glavnog štaba Vojske Srbije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.