TEŠKO JE VOLJETI SRBIJU

Reditelj Mladenović: Ako zatvorite Aidu jer je jajima gađala mural ratnog zločinca Mladića, imat ćete posla sa nama

Slobodno provjerite ko smo i koliko nas ima, poručio je

Kokan Mladenović. FoNet Milica Vučković

N. Aj.

18.3.2024

Reditelj Kokan Mladenović oglasio se na društvenim mrežama i uputio podršku Aidi Ćorović, aktivistici koja je osuđena zbog bacanja jaja na mural ratnog zločinca Ratka Mladića.

- Ako Aida Ćorović ode na odsluženje zatvorske kazne jer je jajima gađala mural monstruma i ratnog zločinca, u zemlji gdje predsjednikovi kumovi piške prihvatljivo filtrirani kokain, a kumčići organizuju lanac prostitucije i bivaju nedostupni tim istim organima koji dokazuju snagu države na Aidi, Srbija više nema razloga da postoji - napisao je Mladenović na Facebooku.

Dodao je da je godinama je već jako teško voljeti Srbiju, ali da je to kap koja čini da je se stide svi preostali normalni stanovnici.

- Dakle, da pojasnimo, Aida neće ići u zatvor zbog nečega čime bi se njome ponosili u normalnim zemljama. Ako ode, imat ćete posla s nama, a vi slobodno provjerite ko smo i koliko nas ima - poručio je Mladenović.

Aktivistkinja Aida Ćorović dobila je rješenje Prekršajnog suda u Beogradu za izdržavanje zatvorske kazne, zbog toga što je jajima gađala mural ratnog zločinca Ratka Mladića u Beogradu.

Ona bi trebalo da bude u zatvoru maksimum 60 dana i to u Kazneno-popravnom zavodu u Padinskoj skeli.

Ćorović je prvobitno kažnjena sa 100.000 dinara (oko 1.665 KM), međutim, pošto kaznu nije platila donijeto je novo rješenje da se kažnjava zatvorom od 60 dana, po 1.000 dinara (oko 16 KM) za svaki dan zatvora. Preostali dug od 40.000 (oko 665 KM) bit će naplaćen zaplijenom.

U presudi se navodi da je Ćorović prekršila Zakon o javnom redu i miru, jer je „bacala jaja u pravcu stambene zgrade“ i vrijeđala policijske službenike prilikom vršenja dužnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.