BEOGRAD

Vučić nakon sjednice Vijeća sigurnosti: "Zadaci podijeljeni i bit će izvršeni"

Sjednici su prisustvovali najviši državni zvaničnici, pripadnici sigurnosnih službi i Vojske Srbije

Vanredna sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost u Beogradu. Instagram

D. R.

23.3.2024

Sigurnost i bezbjednost građana Srbije su prioritet. Sačuvaćemo našu zemlju u veoma složenim geopolitičkim okolnostima. Zadaci su podijeljeni i bit će izvršeni.  To je na svom Instagram nalogu napisao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon sjednice Savjeta za nacionalnu bezbjednost.

Vanredna sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost, koju je zakazao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, održana je u zgradi Generalnog sekretarijata predsjednika. Sjednici su prisustvovali najviši državni zvaničnici, pripadnici sigurnosnih službi i Vojske Srbije.

Vučić je sinoć izjavio da ima više razloga za održavanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost, a da je teroristički napad u Moskvi neposredni povod.

Nakon sjednice vijeća, oglasio se i ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić rekavši da nema neposrednih saznanja da Srbiji prijeti teroristički napad te da je situacija po pitanju sigurnosti stabilna.

- Bez obzira na sve izazove sa kojima smo se suočili, imajući u vidu i situaciju u regionu, na Kosovu i teroristički akt u Moskvi i razne sukobe koje postoje širom svijeta, sigurnosna situacija u Srbiji je stabilna - rekao je Dačić

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.