ISKREN

Dankin pradjed: Ne vjerujem da je sama krenula negdje, mislim da nije ona na snimku iz Beča

Za nas je dijete živo, a gdje je, ne znam, rekao je

Kolaž - Telegraf.rs

S. S. / Telegraf.rs

1.4.2024

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom Polju, a jučer se prvi put pojavio trag koji je podigao cijelu Srbiju na noge. Naime, jedan Srbin iz Beča snimio je djevojčicu koja veoma liči na malu Danku, u pratnji dvije Rumunke. Ipak, Dankin pradjed za Telegraf.rs kaže da ne vjeruje da je to ona.

Joksa Dragomirović, Dankin pradjed iz Brestovca, rekao je za Telegraf.rs da snimak ne vidi dobro jer nema naočale, ali da mu se čini da na snimku nije njegova praunuka.

Otišao traktorom

- Nemam naočale, ali mislim da to nije ona - rekao je kada su mu novinari Telegrafa pokazali snimak.

Joksa dodaje da je odmah otišao traktorom na porodično imanje u Banjsko Polje, čim je čuo za nestanak djevojčice i krenuo da je traži na području udaljenom dva kilometra od pojate (kolibe).

- Dijete nije moglo ni sto do dvjesto metara da hoda, ne vjerujem da je sama krenula negdje. Svi smo jako potreseni - naveo je.

Na pitanje kako trenutnu situaciju podnose Dankini roditelji Ivana i Miloš, Jakša kaže da ne zna za nju.

Vjeruje policiji

- Ne znam za nju, otišla je i udala se u Boru. Ne kažem, ima dobrih i manje dobrih majki. To neću da komentarišem. Za nas je dijete živo, a gdje je ne znam. Očekujemo zvaničnu riječ policije kojoj vjerujemo - naveo je on za Telegraf.rs.

Podsjetimo, Danka je nestala 26. marta u Banjskom Polju, a policija i vatrogasci su i dalje ispred posjeda na kojem je djevojčica posljednji put viđena. Na sebi je imala ljubičaste pantalone, maslinastu jaknu i kosicu vezanu u rep. Zbog njenog nestanka u Srbiji se prvi put oglasio sistem Amber Alert.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.