CVIJEĆE, BALONI I SVIJEĆE

Bor obavijen tugom i suzama zbog Danke, građani se opraštaju od djevojčice

Mnogi od njih su donijeli svijeće koje pale, a ispred Doma kulture ostavljaju cvijeće i igračke, kao i crvene balone u obliku srca

Građani se opraštaju od Danke Ilić. Telegraf.rs

E. Ć.

4.4.2024

Vijest da je Danka Ilić, dvogodišnja djevojčica za kojom je tragao cijeli region, ubijena, rastužila je cijelu Srbiju, ali i zemlje u regiji.

Ljudi iz Bora su se večeras okupili u centru tog grada kako bi odali počast djevojčici. Oni su počeli da se okupljaju ispred Doma kulture, kako bi se oprostili od Danke.

Mnogi od njih su donijeli svijeće koje pale, a ispred Doma kulture ostavljaju cvijeće i igračke, kao i crvene balone u obliku srca.

Podsjećamo, Danka Ilić nestala je iz dvorišta kuće u Banjskom Polju 26. marta, nekih pola sata nakon što je na imanje došla sa majkom i bratom.

Ministar policije je na današnjoj konferenciji do detalja otkrio vremenski interval kada je porodica stigla na imanje i kada je dijete nestalo.

Prethodnih deset dana pripadnici policije, građani i brojne druge službe neumorno su tragale za djevojčicom, ali je, nažalost, danas potvrđeno da je mala Danka ubijena.

Srđan Janković (50) iz sela Luka i Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot, uhapšeni su pod sumnjom da su ubili djevojčicu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.