MUP CRNE GORE

Identifikovane osobe koje su prijetile "Vijestima" 2010. godine, ali je slučaj zastario

Dostavljena pisma sa porukom: „Gotov si, ti si sljedeći!!!“

Napadi na novinare. Facebook

Vijesti.me

10.4.2024

Uprava policije Crne Gore saopštila je da su identifikovali državljane Crne Gore M.D. i M.R. kao osobe koje su 24. septembra 2010. godine počinile krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, na štetu S.Š, M.P, Ž.I, Lj.M. i B.B, zaposlenih u Televiziji Vijesti i Nezavisnom dnevniku "Vijesti".

Slučaj ne može biti procesuiran

Podsjećaju da su navedenog dana na adresu TV Vijesti i ND "Vijesti", putem redovne pošte, dostavljena pisma adresirana na tih pet oštećenih lica, sa porukom: „Gotov si, ti si sljedeći!!!“.

- Zbog proteka roka zastarjelosti krivičnog gonjenja, ovaj slučaj ne može biti procesuiran državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, budući da se postupajući tužilac prilikom konstultacija u ovom predmetu, obavljenih u proteklom periodu, izjasnio da je slučaj zastario- saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Aktivnosti na zaštiti integriteta i sigurnosti novinara

Kazali su da će policija, u narednom periodu, kroz mjere i radnje iz djelokruga svoje nadležnosti, nastaviti aktivnosti na zaštiti integriteta i sigurnosti novinara i drugih zaposlenih u medijima. Poručuju i da svaki verbalni ili fizički napad na novinare i medijske poslenike smatrati nedopustivim.

- Novinarima i licima zaposlenim u medijima treba da se obezbijediti siguran društveni ambijent u kojem će biti zaštićeni od bilo kakvih napada na njihovu ličnost zbog profesije kojom se bave a koja je od izuzetne važnosti za razvoj i napredak demokratskog društva- zaključuje se u saopštenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.