PREDSJEDNIK HRVATSKE

Milanović: Plenković je izrod iz udbaške porodice

Sve sam rekao o Plenkušenku, tu bih stao - poručio je Milanović

Fena

Index.hr / D. H.

15.4.2024

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, gostujući u Indexovom podcastu, ponovo je oštrim riječima govorio o hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću.

Milanović je kazao da je Plenković nastao u tom miljeu, kao i cijela njegova porodica. 

- Oni su tu rasli na čistkama nakon proljeća. Tu je bio Račan, ali on je, za razliku od ovih lažova, bio iskren. Ali ovi su bili sisavci režima prve kategorije, a onda su postali hrvatski nacionalisti. To nije dobro za sazrijevanje društva. Ovo ima elemente perverzije. Neki tip koji je kalkulirao hoće li ući u SDP, HNS, Jadranka Kosor ga ugura u HDZ. I eto, na kraju ga dovedu za ruku da postane predsjednik. Sve sam rekao o Plenkušenku, tu bih stao.

Sve prije Turudića je bilo gadljivo, ali ovo je postalo neizdrživo. Ja sam Plenkoviću bacio balvan spasa, ne slamku, i to radim među nama. A on zove Turudića da ga pita je li to istina. To je ispod svake razine prihvatljivog. Radiš budale od nas.

Onda smiješni likovi govore da je ovo neustavno. Što? Vama smeta. Ja sam radio u potaji, to je lukavstvo. Imate Plenkovića koji će se u Mostaru sresti s Vučićem. Ok, to je vladar Srbije. Ali kad se ja nađem s Dodikom, onda HDZ angažira Butkovića i kravu - kazao je Milanović.

Predsjednik Hrvatske je komentirao i ankete koje daju prednost HDZ-u.

- Ankete mačku o rep. Ali što je to palo? To su preferencije za premijera. To je impuls ljudi. Dotad to pitanje nije postavljano. Ja nisam ni na listi SDP-a, a i da jesam, bio bih u prvoj izbornoj jedinici. Ja ne mogu svakoga nagovoriti da glasa za Rijeke pravde.

Ja sam njihov kandidat za premijera. Plenković je izrod. Iz udbaško-KOS-ovskog miljea, on je danas sljedbenik Franje Tuđmana. Ne znam čega je Raspudić izrod.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.