GODIŠNJICA

Vučić položio cvijeće za ubijene u tragediji u Vladislavu Ribnikaru

U Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" K. K. je oduzeo živote devet vršnjaka i čuvara

Aleksandar Vučić. Instagram

N. H.

3.5.2024

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić položio je cvijeće u školi "Vladislav Ribnikar" na godišnjicu ubistva devet učenika i radnika obezbjeđenja ove škole.

- Prije tačno godinu dana, svanulo je posljednje školsko jutro za naših devet anđela i čovjeka koji ih je čuvao i o njima očinski brinuo.

Prošla je godina od nezapamćene tragedije koja je ostavila neizbrisiv ožiljak na duši cijele zemlje, ali nisu prošli bol, nevjerica i neizmjerna tuga.

Iza bezumnog čina koji je u trenu ugasio živote, budućnost i snove Ane, Sofije, Mare, Andrije, Bojane, Angeline, Eme, Katarine, Adriane i njihovog čika-Dragana, ostala je praznina, ali i strašna opomena cijelom društvu da svim snagama čuvamo našu djecu od svakog zla, opasnosti i prijetnje. Na to nas obavezuju njihovi snovi i sve ono što su mogli da postanu.

Učinit ćemo sve da se kao zemlja uzdignemo poslije ovog užasa koji nas je zadesio. Izražavam iskreno i najdublje saučešće porodicama ubijenih. Neka počivaju u miru - napisano je na zvaničnom nalogu Vučića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.