SAOPĆILA POLICIJA

Uhapšeni osumnjičeni za napad na advokata Aleksandra Simonovića u beranskom sudu

Utvrđeno je da je fizički napadnut advokat A.S. koji je ovom prilikom zadobio teške tjelesne povrede u vidu frakture vilice, naveli su iz policije

Osnovni sud u Beranama. RTCG

Z. K.

13.5.2024

Uprava policije je saopštena da su uhapšeni D.A. (47) i E.A. (18) koji se sumnjiče za napad na advokata Aleksandra Simonovića u beranskonom Osnovnom sudu.

Napali ga otac i sin

Advokat, kojem je tom prilikom polomljena vilica, rekao je ranije danas da su ga, poslije završenog ročista o alimentaciji, napali otac i sin Denis i Eldan Adrović iz Petnjice. 

- Radilo se o običnoj parnici gdje se čovjek najmanje nada da dođe do ovakve situacije - rekao je on danas za Portal RTCG.

- Beranskoj policiji je danas prijavljeno da je u zgradi Osnovnog suda u Beranama došlo do fizičkog sukoba između nekoliko lica. Izlaskom na lice mjesta i preduzimanjem aktivnosti iz nadležnosti policije utvrđeno je da je fizički napadnut advokat A.S. koji je ovom prilikom zadobio teške tjelesne povrede u vidu frakture vilice.

Nasilničko ponašanje

Od njega su prikupljena obavještenja na zapisnik kojom je prilikom naveo da su ga nakon suđenja, na kojem je bio angažovan, fizički napali D.A. (47) i E.A. (18). Također, prikupljena su obavještenja od njih, kao i od svjedoka - saopćila je policija.

Tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama je kvalifikovao krivično djelo – nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom teške tjelesne povrede, te su po njegovom nalogu osumnjičeni uhapšeni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.