BIVŠI PREDSJEDNIK

Mesić kritikovao Milanovića: "Šta imaš razgovarati s Dodikom"

Mesić se osvrnuo i na mandat Zorana Milanovića na funkciji predsjednika, za kojeg je rekao da ima sjajnih poteza, ali i promašaja

Stipe Mesić. Luka Stanzl/PIXSELL

N. H.

17.6.2024

Stipe Mesić, bivši predsjednik Hrvatske, potpisao je s drugim zvaničnicima apel za mir i hitni prekid svih ratova u svijetu, a zatim se osvrnuo na predsjednika RS Milorada Dodika. 

Kazao je Mesić da sukobe mogu rješavati samo pravi lideri. 

- Svaki sukob je sukob za sebe. Zato ga mogu rješavati samo pravi lideri koji znaju što je problem i znaju što dolazi ako se problem ne riješi. Volio bih da i male države kao mi, o kojima ne ovisi globalno rješenje, mogu biti ona kap iz Cesarićeve pjesme i probat barem sa slapom koji bi donio nešto bolje od sadašnje politike - rekao je Mesić.

Mesić se osvrnuo i na mandat Zorana Milanovića na funkciji predsjednika, za kojeg je rekao da ima sjajnih poteza, ali i promašaja. 

- I sad treba staviti na vagu čega ima više. Onih dobrih rješenja koje je nudio ili tamo gdje je pogriješio? Ali to i sam mora znati. Šta će mu razgovori s Miloradom Dodikom? Dodik je čovjek koji je razarač BiH, notorni razarač. I on je priman i u Rusiji i u Srbiji na najvišem nivou. Oni prihvataju njegovu politiku razaranja Bosne i Hercegovine. Šta imaš s njim razgovarati? O čemu? -  zaključio je Mesić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.