BIH

Direktor Fetahagić sebi dao plaću od 12.000 KM

"Holiday" pred zatvaranjem, radnici završili na birou

A. Nu.

29.7.2014

 


Dok radnici sarajevskog „Holidaya“, bivšeg "Holiday Inna", godinama rade za 500 maraka i bez zdravstvenog osiguranja, direktor ovog hotela Senadin Fetahagić odlučio je sebi dati plaću od 12.000 KM!

Vođena istraga

Odluku o povišici mjesečnih primanja Fetahagić je potpisao uz podršku članova Nadzornog odbora, koji su, također, nagrađeni na plaću ovisno o "poslovnim" rezultatima.

Prema informacijama do kojih je došao „Avaz“, upravo zbog ovakve odluke pred Kantonalnim sudom u Sarajevu vođena je istraga protiv Fetahagića.

- Fetahagić je odlučio članove Nadzornog odbora koji su podržali njegovu povišicu nagraditi te su i oni naknadno za svoje "usluge" primali po nekoliko stotina maraka. Sve to uz loše poslovanje dovelo je do toga da se ovaj hotel zatvara - kazao nam je naš sagovornik.

Kako saznajemo, vrtoglavu plaću od 12.000 KM, koju je Fetahagić godinama imao kao direktor hotela, potvrdio je i nalaz vještaka finansijske struke u predmetu ovog suda pod nazivom "Holiday", a koji je vodio sudija Husein Delalić 2005. godine.

Kako saznajemo, predmet je tada doveden do odluke za podizanje optužnice protiv Fetahagića, ali ga je tada preuzeo tužilac Džemal Karić i on još nije završen.  

Veliki dugovi

U međuvremenu, menadžment je, ne plaćajući komunalije, napravio ogromna dugovanja. Tako je za plin dug prešao 100.000 maraka, za odvoz smeća 200.000, a za vodu 30.000 KM. Sada je hotel pred zatvaranjem, a na birou za zapošljavanje završilo je više od 80 radnika, koji nisu dobili četiri plaće, a kojima Uprava duguje skoro 1,9 miliona KM.

Upitna je sudbina još 60 radnika, koji rade mjesecima bez plaća, a hotel je već duže bez gostiju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.