BIH

Bh. elita nestrpljivo čeka novi 'iPhone 6'

"Appleov" proizvod izazvao pomamu širom svijeta

V. G.

15.9.2014

Novi "iPhone 6" izazvao je pravu pomamu među brojnim ljubiteljima mobilnih telefona širom svijeta, koji s nestrpljenjem, ne pitajući za cijenu, čekaju svoj primjerak.

Izuzetak nije ni naša zemlja, pa se i ovdje, kao i svugdje kada je u pitanju ovaj model, očekuju brojne mušterije.

Tri boje

Prema najavama proizvođača, novi model mnogo je jači od prethodne generacije, a dolazi u dvije verzije, "iPhone 6" i "iPhone 6 Plus", koji će se razlikovati po veličini ekrana. Ovo će biti najtanji mobitel, debljine 6,9 (iPhone 6) i 7,1 milimetar (iPhone 6 Plus). Mobitel će se moći kupiti u tri boje - siva, svemirskosiva i plava.

Naša ekipa posjetila je nekoliko radnji u Sarajevu kako bismo provjerili raspituju li se građani  o najnovijoj „Appleovoj" inovaciji.

iphone-6

"Šestica" mnogo jača od prethodne generacije

Kako nam je kazao Nisvet Pašić iz radnje "Fontele.ba", nijedan mobitel nije bio tražen kao ovaj, a sedmično barem tri ili četiri građanina dođu da se raspitaju o njemu.

- Ljude najviše zanimaju specifikacije i cijena. Sudeći prema prošlim generacijama „iPhonea", cijena će biti od 1.800 do 2.000 KM, ali sam siguran da će prodaja ići sasvim dobro - dodao je Pašić.

Vjerni kupci

Nermin Džinić iz "Mobitel studija" kaže da je „Appleov" telefon, ipak, brend te da ga mnogi zbog toga i kupuju.

Azel Maksumić iz "E tela" kazao nam je da novi "iPhone 6" očekuju uskoro, a da se za prodaju uopće ne brinu, jer imaju kupaca koji su već godinama vjerni ovom proizvođaču.

Prema posljednjim informacijama, oba telefona od 19. septembra bi se trebala naći u prodaji u SAD i Velikoj Britaniji.

Cijene u Americi

Cijena novog "iPhone 6" u Americi će biti mnogo viša ako se mobitel ne uzima na ugovor, već se kupuje u slobodnoj prodaji. U tom slučaju, prema dostupnim informacijama, model s 128 GB memorije koštat će između 550 i 930 dolara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.