LIFESTYLE

Seagate predstavio SSD od 60 terabajta

Namijenjen portfelju podatkovnih centara

(D. K.)

13.8.2016

Ako ste mislili da će Samsungov nedavno predstavljeni SSD disk od 15,36 terabajta dugo sloviti kao najveći na svijetu, prevarili ste se jer je Seagate sada predstavio vlastiti disk koji je taj kapacitet gotovo učetverostručio.

Njegov 60TB SAS SSD dolazi s kapacitetom od čak 60 terabajta, a kako biste si predočili koliko je velik, reći ćemo vam da na njega možete pohraniti oko 400 miliona fotografija i 12.000 DVD filmova. Dakako, jasno je da ovaj disk nije namijenjen našim personalnim računarima, već podatkovnim centrima, a osim njega Segate je predstavio i 8TB NVMe SSD, kako bi ponudu zaokružio na više opcija.

"60TB SAS SSD i 8TB Nytro XP7200 NVMe SSD su najnoviji proizvodi Segatea namijenjeni portfelju podatkovnih centara i dizajnirani su kako bi pomogli enterprise IT liderima da ostvare dodatnu vrijednost od ekspanzije velikih količina podataka koje moraju pohranjivati za potrebe najzahtjevnijih aplikacija", navodi Seagate u saopćenju.

Također kažu da 60TB SAS SSD ujedno pojednostavljuje proces konfiguracije smještanjem "vrućih" i "hladnih" podataka, omogućujući podatkovnim centrima korištenje istog HDD 3,5-inčnog faktora oblika pohrane.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.