YouTube štiti djecu od pedofila: Uklonjeno 150.000 videosnimaka mališana

Avaz.ba
01.12.2017 09:09

Američki sajt YouTube saopćio je da je obrisao više od 150.000 videosnimaka djece koje su pratili neprimjereni komentari, čak i pedofilskog karaktera.

Zbog takvih komentara, više poznatih kompanija koje se reklamiraju na YouTube-u odlučilo je da povuče svoje reklame sa tog sajta, pa je zato YouTube, kako bi umirio kompanije čije reklame mu donose bitan dio prihoda, ukinuo nekoliko desetina stotina naloga, obrisao više od 150.00 simaka i blokirao komentare na 625.000 video-snimaka.

 

Takođe, YouTube je zabranio objavljivanje reklama uz "više od dva miliona videosnimaka i 50.000 kanala koji su povezivani sa porodičnom sadržinom, ali to nije bio slučaj", prenosi francuska televizija Erop 1.

Sve je počelo kada je prošlog petka britanski Tajms objavio da se reklame velikih kompanija pojavljuju na YouTube-u pored videosnimaka djece ili tinejdžera, koji su najčešće objavljeni bez "zadnjih namjera", ali koji su izazvali pedofilske karaktere korisnika te platforme.

 

YouTube je, takođe, saopštio da je pooštrio propise kad je riječ o postavljanju videosnimaka na kojima se pojavljuju djeca.

 

- Imamo jasnu politiku protiv video-snimaka i komentara na YouTube koji predstavljaju djecu kao seksualne objekte ili ih iskorištavaju i mi je strogo primjenjujemo svaki put kada smo upozoreni na takvu sadržinu - rekao je portparol YouTube.

 

Ovo je drugi put ove godine da se YouTube suočava sa polemikom ovog tipa, napominje francuska televizija.

Tagovi

YouTube
NA VRH