LIFESTYLE

Najslavnija mesarka u regionu: Ne ličim na Staniju, ja sam prirodna!

"Dolaze, pitaju za nju i mladi i stari od 16 do 60 svi je traže"

(A. Vr.)

9.10.2014

Gordana Nedić (25), mlada mesarka iz Beograda jedna je od najpopularnijih ličnosti na Bajlonijevoj pijaci.

Neko bi možda rekao da se mlada Gordana uhvatila u koštac sa opasnim poslom, ipak su oštrice svuda oko nje, ali ona ne haje za to. Da nekoga razoruža potreban joj je samo osmijeh, a mesarska satara joj je čisto poslovno “oružje”, prenosi 24sata.rs.

Djeluje da je previše mlada u “krvavom” poslu, ali tek kad čujete koliko dugo se time bavi, ostajete bez komentara.

- U mesari sam već sedam godina. Došla sam po preporuci baš u ovu mesaru i od tada sam ovdje. Dugo sam tu, pa sam svima već poznato lice, a i ja sam se do sada na sve navikla - ističe mlada Gordana.

Kako kaže, u Beograd je došla iz naselja Sakule u Banatu, završila Poljoprivrednu školu i odmah se bacila na posao. Lako je postala omiljena faca Bajlonijeve pijace od kada se davne 2007. zaposlila u mesari “Svilaja”.

521515-mesarka071014foto-dusan-milenkovic-f

- Dolaze, pitaju za nju i mladi i stari od 16 do 60 svi je traže - kroz osmijeh dobacuju kolege i koleginice u mesari. Svima je simpatično što je “njihova Goca” predmet interesovanja komšija.

I sama priznaje da je nerijetko na poslu dočekuju slatkiši. Tako se mesara napuni bombonama i čokoladama čim bude nekakve posebne prilike.

- A kad stigne penzija, Gordani stigne čokolada od 300 grama - dobacuju vrijedni mesari, dok se Goca samo stidljivo smiješi.

A kako se njoj dopadaju pokloni, pažnja i radoznalost Beograđana?

- Ma smijem se sa njima, šta da radim? - iskrena je lijepa mesarka.

Ipak, postoje i oni kojima uopšte nije svejedno kada saznaju kojim poslom se bavim.

- Momci me se plaše. Ja ne znam zašto (smijeh). Ozbiljno, kada im kažem čime se bavim uplaše se, pa ja moram da im objašnjavam, da nisam toliko opasna - zaključuje Gordana.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.